eur:
389.55
usd:
361.92
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Működésképtelenség szélére került az egri kórház

Az Egri Kórházvédő Bizottság elnöke szerint a HospInvestnek távoznia kell az egri kórházból, mivel nem tudta átvenni a kórház működtetését július elsejéig, a megyegyűlési határozatban megadott időpontig. A kórház 1300 dolgozója közül 900-an nem írták alá a munkaszerződést a HospInvest Zrt.-vel, így az intézmény működésképtelen lenne.

A megyei testület szocialista többséggel februárban döntött arról, hogy a következő 20 évben a HospInvest Zrt. működtetheti tovább az egri kórházat. Az Egri Kórházvédő Bizottság elnöke az InfoRádiónak elmondta: alapvetően a kiszervezés tényével vannak problémáik.

Szabó Pál hozzátette: ha az állam egy kiszervezéssel magántőkés csoportoknak adja át az intézmény működtetését, akkor Heves megyében nem lesz állami kórház.

A kórházvédő bizottság elnöke szerint ezt az aggályt az is erősíti, hogy a HospInvestnek az a szakmai garanciarendszere, ami a már átvett intézményekben megmutatkozik, olyan negatív, hogy azt nem szeretnék, hogy érvényesüljön az egri kórházban.

Az átadás időpontja július 1-je lett volna, ám a cég ezt nem tudta megvalósítani, mivel a kórház 1300 dolgozója közül 900-an nem írták alá a munkaszerződést a HospInvesttel. Ha a megye jóváhagyja, akkor még 120 nap haladékot kap a cég.

Addig is a kórházban minden erővel a gyógyító munka folytatásán dolgoznak - hangsúlyozta Szabó Pál.

Az InfoRádió megkereste a heves megyei közgyűlés szocialista elnökét és a HospInvest Zrt.-t is, akik későbbre ígértek reagálást.

Hanganyag: Seres Gerda

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×