eur:
389.31
usd:
363.01
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Háromórás dugókat hozhat a Margit híd lezárása

Jövő év elején zárják le a Margit hidat, a forgalom nagy része az Árpád hídra illetve az Erzsébet hídra terelődik - mondta az InfoRádióban a Főmterv Zrt. közlekedéstervezője. Farkas László hozzátette: csúcsforgalom idején várhatóan 2-3 órán keresztül tart majd a dugó Budapesten.

Számos kritika érte az elmúlt időszakban a főváros vezetését, amiért egyszerre újíttatja fel és záratja le a fontosabb közlekedési útvonalakat. Ez azért van így, mert a felújításokhoz igényelt európai uniós források felhasználása kötött - mondta az InfoRádióban a Főmterv Zrt. közlekedéstervezője.

A Margit hidat várhatóan a jövő év elején zárják le - mondta Farkas László, hozzátéve: a hídon két sáv mindig járható lesz, ám ezt csak a tömegközlekedés járművei használhatják majd.

Az autósoknak nem jelölnek ki terelő utat, a közlekedési szakemberek arra számítanak, hogy várhatóan az Árpád híd és az Erzsébet híd forgalmának növekedése várható ekkortól.

Javíthatja a helyzetet, hogy a lezáráskor már használható lesz az északi Megyeri híd, amely az Árpád híd zsúfoltságát csökkentheti.

Ennek ellenére Farkas László is úgy látja: a jelenleg egy-másfél órán át tartó torlódás akár 2-3 órán át is tarthat Budapest belvárosában a lezárás miatt.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×