eur:
389.14
usd:
364.33
bux:
68069.95
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Nem lehet köztartozása az 1 százalékban részesülő szervezetnek

Nagy összegű jövedéki adócsalás mellé majdnem hasonló összegű adóbírságot is megállapított az adóhatóság, amely sajtótájékoztatóján beszámolt a beadott 2007-es személyi jövedelemadó bevallások tapasztalatairól.

Azoknak a társadalmi és civil szervezeteknek és közalapítványoknak, amelyek az szja 1 százalékos felajánlásában részesülnek, nem lehet lejárt esedékességű köztartozásuk - mondta a sajtótájékoztatón Varga Lászlóné, az APEH elnök-helyettese.

A már meglévő kötelezettségeket július 31-ig kell a kedvezményezetteknek rendezniük, ha augusztusra vagy szeptemberre van kötelezettségük, azokat határidőre ki kell egyenlíteni - tette hozzá.

Összességében tehát, szeptember 30-ig nem lehet lejárt esedékességű köztartozása az érintett szervezetnek - jegyezte meg Varga Lászlóné.

Az elnök-helyettes hangsúlyozta, hogy ha a kedvezményezett fizetési nehézségei átmeneti jellegűek, van lehetőség fizetési halasztást, vagy részletfizetést kérni.

Tavaly mintegy 27 ezer szervezett részesült az szja 1 százalékos felajánlásokból, közülük 350-nek volt tartozása.

Korábban a jogszabály megengedőbb volt, a köztartozás összegével csökkentették a felajánlott pénzt.

Varga Lászlóné elmondta, hogy az idén a beérkezett szja-bevallások száma 3,583 millió volt, valamivel magasabb, mint egy évvel korábban. A bevallásokból 564 ezer elektronikusan érkezett be, ami 3 százalékos növekedés 2007-hez képest.

A hibásan beérkezettek aránya 39,1 százalék volt tavaly, ez az idén 31,5 százalékra esett - ismertette az elnökhelyettes.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 2. 16:30
×
×
×
×