eur:
389.45
usd:
364.63
bux:
68057.59
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Az eget kémlelik a Glastonbury fesztiválon

Jay-Z, Amy Winehouse és Leonard Cohen is szerepel az idei Glastonbury Fesztivál húzónevei között. Idén június 27. és 29. között tartják meg Európa legnagyobb szabadtéri fesztiválját, de a rendezvény kapuit már ma megnyitották.

Bár a Glastonbury kortárs előadóművészeti fesztivál többek között a tánc, a kabaré, a cirkusz és a színházművészetnek is helyt ad, az elmúlt évtizedekben inkább könnyűzenei fesztiválként vált ismertté. A 1970-ben indult rendezvénysorozatot a kor hippi mozgalma ihlette, mikor is egy Led Zeppelin koncert hatására Michael Eavis tejtermelő úgy döntött, hogy saját farmján hasonló programot kíván rendezni.

A Glastóként is becézett fesztivál legendás nagyszínpadán, a Piramis színpadon, pénteken többek közt az amerikai Kings of Leon rockzenekar és Kate Nash, szombaton Jay-Z, Amy Winehouse és Manu Chao, vasárnap pedig Leonard Cohen, Neil Diamond és a tavaly újra összeállt Verve is fellép.

Amy Winehouse fellépésével kapcsolatban az elmúlt hetekben több kérdés is felmerült, miután az alkohol- és drogproblémáiról is híressé vált énekesnő június 16-án összeesett otthonában. Winehouse szóvivői biztosították a közönséget, hogy az énekesnő ott lesz Glastonburyben.

Vannak még jegyek

Ha elmaradna a fellépése, a többi színpadon akkor is olyan világsztárokkal vigasztalódhatnak a fesztivál látogatói, mint a Fun Lovin' Criminals, Sinead O'Connor, a Massive Attack, a Groove Armada, Suzanne Vega vagy Katie Melua de ez is csak töredéke annak a közel 400 produkciónak, amit június 27. és 29. között a hat nagyszínpadon és több mint tíz más kisebb helyszínen rendeznek.

Kuriózumnak számít, hogy idén az 1970-es első fesztivál legelső fellépője, a Stackridge is koncertet ad a Glastón.

Bár csak pénteken kezdődik a fesztivál, a közönséget már mától beengedik a helyszínre. Az előző évekhez képest szokatlan módon még az utolsó pillanatig is maradtak eladatlan jegyek, amit a szervezők az előző évek rossz időjárásával magyaráznak.

A rossz időjárás idén is gondot okozhat, a brit zenei magazinok naponta szolgálnak új előrejelzéssel, és ezek szerint a hétvégére igazi esős, angolos időjárás várható Glastonbury környékén.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×