eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Orbán megijesztette a nyugdíjasokat

Sokak érdeklődését felkeltette Orbán Viktornak egy májusi, zártkörű rendezvényről kiszivárgott beszéde, de általában nem helyeselték az elhangzottakat - derül ki a Népszabadság számára készített Medián-felmérésből.

A közvélemény-kutatásban arra voltak kíváncsiak, hogyan vélekednek az emberek a kiszivárgott Orbán-beszédről. Alig több mint két hét elteltével három emberből kettő hallott a Fidesz elnökének gondolatairól, a nyugdíjasok körében még többen, négyből hárman. A legnagyobb elutasítást az a javaslat kapta, amelyet azóta fideszes és kereszténydemokrata vezetők is igyekeztek finomítani, vagyis hogy reálértéken fagyasszák be a nyugdíjakat. A Fidesz első embere a jelek szerint hibát követett el a nyugdíj befagyasztásával és néhány nagyberuházás átvilágításával esetlegesen a munkálatok átmeneti leállításával, mert az emberek jelentős részét komolyan meg lehet ijeszteni a gazdasági megszorítások rémével. A válaszadók jelentős része egyáltalán nem ebben látja a kiutat a gazdasági nehézségekből.

A Magyar Nemzet arról számol be, hogy egy ideig gyűjtötték azoknak a betegeknek a nevét a Semmelweis Egyetemen, akik egy speciális mentőautó segítségével talán megmenthetőek lettek volna, de a szakemberek szerint a Magyarországon működő speciális mentőautó nem a megfelelő feladatokat látja el. Az ÁNTSZ bekérte a listát, és vizsgálatot indított a halálesetek ügyében. A listán kilenc beteg neve szerepel.

Az index.hu tippeket ad a nyári mobiltelefon-használathoz. Nyáron több tízezer forintot elkölthetünk a mobilszolgáltatónknál. A portál összeállításában megmutatja, hogyan kerülhető el a fölösleges költekezés, de az is kiderül, hogyan szórhatjuk el a pénzünk webkettes szolgáltatásokra. Volt rá példa, hogy valaki egy hét külföldi tartózkodás után nagyjából félmillió forintos számlát kapott a mobilszolgáltatójától, mert ugyanúgy böngészett és levelezett, mint odahaza, ahol jóval alacsonyabbak a tarifák. Érdemes tehát nagyon odafigyelni a mobiltelefon használatára, és nemcsak külföldön, hanem a határok mentén is, mert a külföldi mobilszolgáltatók sok helyen belógnak Magyarország területére.

A Napi Gazdaság az Egyesült Államok kelet-európai turisztikai kampányáról ír. Az olcsó dollárra és a puhuló beutazási szabályokra építve próbálja az USA elcsábítani a turistákat. Egy amerikai elemzésből kiderül, tavaly a legtöbben Lengyelországból utaztak az Egyesült Államokba. Magyarországról tavaly 40,5 ezren utaztak ki, ám idén a repülőjegy-foglalások és kiadott vízumok száma szerint is 10 százalék feletti növekedés várható.

A Világgazdaság a hanyatló olasz idegenforgalomról közöl összeállítást. A hírek a szeméthegyekről, az elhasználódó infrastruktúráról, a pancsolt borokról és vegyszeres élelmiszerekről oda vezettek, hogy a főbb idegenforgalmi régiókban 20-30 százalékkal kevesebb foglalást regisztráltak az idei turisztikai idény elején. Olaszországban a turisztikai szektor a 160 milliárd eurós éves forgalmával a gazdaság egyik pillérét adja.

A penzcentrum.hu arról ír, hogyan csökkenthetőek a rezsiköltségek a növekvő energiaárak mellett. Az energiaárak emelkedése és a környezetvédelmi törekvések egyre inkább tudatosságra ösztönző hatással vannak a pazarló lakossági energiafelhasználás terén. A magánszemélyeket általában az foglalkoztatja, hogy milyen mélyen kell a pénztárcába nyúlni a rezsiköltségek kifizetésekor. Az autók esetében a fogyasztási adatok, az ingatlanoknál az üzemeltetési költségek - elsősorban a fűtésszámla összege - a mérvadó.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Így függ össze az e-autó piac átalakulása és az ESG térnyerése

Így függ össze az e-autó piac átalakulása és az ESG térnyerése

Hívjuk bárhogy is, a fenntarthatósági, ESG tényezők mára elválaszthatatlan részeivé váltak a vállalati stratégiáknak. Ezen belül is fontos az e-autók térnyerése, ám e téren újabb paradigmaváltás következett be: a kínai e-autók immár a magyar piacon is tarolnak. De vajon az ázsiai cégek is ugyanolyan környezettudatosak ESG téren, mint nyugati versenytársaik? Miért szó szerint lényeges az ESG Lényegességi Jelentése, és mit jelent mindez egy környezettudatos cégvezető számára?

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×