eur:
389.35
usd:
362.71
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Fodor: a koalíció újrakötése szóba sem került a találkozón

Cselekvési programot vár a kormánytól az SZDSZ, a párt ennek ismeretében dönti majd el, hogy támogatja-e a kisebbségi kormányt, esetleg egy szakértői kormány felállítására tesz javaslatot, vagy az előrehozott választás mellett teszi le a voksát.

Az SZDSZ a kormány cselekvési programjának ismeretében dönti majd el, hogy támogatja-e a kisebbségi kormányt, esetleg egy szakértői kormány felállítására tesz javaslatot, vagy az előrehozott választás mellett teszi le a voksát.

Erről Fodor Gábor pártelnök beszélt újságíróknak, miután Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel tárgyalt, több kormánytag, illetve szabad demokrata politikusok, például Kóka János korábbi pártelnök társaságában.

Az SZDSZ elnöke hangsúlyozta: felelős ellenzéki szerepre készül, a tárgyaláson így a koalíció újrakötése szóba sem került, erről a közeljövőben sem lehet szó.

A szabad demokrata politikus fontosnak nevezte a közteherviselés reformját, a gazdaság versenyképességének növelését, az egészségügyi reform megmaradt részének továbbvitelét, és a költségvetési egyensúly megőrzését is.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök örömét fejezte ki, hogy a szocialisták egykori koalíciós partnerei továbbra is a jelenlegi kormányon keresztül látják az ország jövőjét.

A miniszterelnök a találkozó után fontosnak nevezte az adórendszer megújítását, és a szociális rendszer átalakítását úgy, hogy az a munkára ösztönözze az embereket.

Elmondta azt is, hogy a költségvetési egyensúly megteremtése és az állam szerkezeti reformjainak megindítása után a következő cél a kormány számára a gazdasági reform elindítása és a szociális biztonság megőrzése.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×