eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Közel kétmilliárd forintból szépülhet meg Szentendre

Másfél milliárd forintos uniós pénzre pályázik Szentendre, hogy a támogatásból a belváros rehabilitációját elvégezzék. A város saját kasszájából 300 milliót tud hozzáadni a műemléki épületek rendbetételéhez és a MűvészetMalom hiányzó szárnyának megépítéséhez. A munkálatok jövőre kezdődhetnek el.

A funkcióbővítő városrehabilitációs pályázaton Szentendre a belvárosi részt nevezte meg célterületnek - mondta a Pro Szentendre Kft. ügyvezető igazgatója az InfoRádiónak, hozzátéve: a város meghatározott egy presztízsberuházást is, ami a MűvészetMalom intézményének befejezését célozza meg. Bornemissza Miklós elmondta: egy összművészeti kiállítótermet akarnak létrehozni az épületben, ami jelenleg befejezetlen torzóként áll a város közepén.

A belvárosi akciótervhez tartozik a templomdomb oldala is, ahol egy korábban lecsúszott fal helyreállítását kell elvégezni. Ezeken kívül foglalkoznak majd a műemléki védelem alatt álló épületek homlokzataival is, amelyek a város "szentendrei hangulatát" adják.

A pályázatot benyújtó kft. vezetője elmondta: másfél milliárd forintnyi támogatást céloztak meg, amihez önerőből 300 millió forintot tud biztosítani a város - így összesen 1.8 milliárdos összegű beruházás valósítható meg.

Bornemissza Péter szerint a kivitelezés a következő évben indulhat el. A tervek többsége 2 év alatt elvégzendő és 3 év alatt befejezendő feladatok, de vannak olyanok, amik remélhetőleg rövidebb idő alatt is realizálódni fognak - hangsúlyozta az igazgató.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Új csodagyógyszer híre terjed a világban: megnéztük, mekkora az érdeklődés

Új csodagyógyszer híre terjed a világban: megnéztük, mekkora az érdeklődés

A Novo Nordisk által végzett tanulmány szerint a Wegovy nevű gyógyszerét szedő betegek négy év elteltével átlagosan 10%-os súlycsökkenést értek el. Megnéztük, mekkora volt az internetes keresési érdeklődés a Wegovy iránt az elmúlt években és napokban világszerte, valamint Magyarországon. Emellett megnéztük azt is, hogyan teljesít a Google-keresésekben a Wegovy konkurense.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×