eur:
389.3
usd:
362.85
bux:
68126.5
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Nincs még döntés a Magyar Gárdáról

Nem hozott határozatot a Fővárosi Bíróság a Magyar Gárda megszüntetéséért indított eljárás második tárgyalásán. A per mai folytatására kiemelt biztonsági intézkedések mellett került sor.

Rendkívül szigorú intézkedések mellett tartották a Magyar Gárda megszüntetésére indított eljárás második tárgyalását. A Fővárosi Bíróság Markó utcai épületét a rendőrség kordonokkal zárta el, csak az újságírók, és azok mehettek át, akiknek tárgyalása volt a bíróságon. Abba a terembe viszont, ahol a Magyar Gárda ügyét tárgyalták, csak azok mehettek be, akiket korábban regisztráltak.

A kiemelt intézkedésekre azért volt szükség, mert az első tárgyaláson a Magyar Gárda aktivistái megakadályozták, hogy az újságírók és civil jogvédő szervezetek képviselői bemenjenek a terembe. A második tárgyalás rendzavarás nélkül megkezdődött.
 
A második tárgyalási napon nem hozott határozatot a bíróság. Meghallgatták többek között Vona Gábort, a Jobbik, és a Magyar Gárda Egyesület elnökét.

Vona Gábor arra hívta fel a figyelmet, hogy a tárgyaláson az egyesület és a Magyar Gárda Mozgalom egymástól független szervezetek. Hozzátette, az egyesület egyetlen tagja sem gárdista.

Hangsúlyozta, hogy jogsértést nem követtek el, és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége vagy az Országos Cigány Önkormányzat is kelthet félelmet bizonyos társadalmi csoportokban.

Eddig nyolc szervezet jelezte, hogy peres félként részt kíván venni az eljárásban. A nyolc beavatkozó közül a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének és az Országos Cigány Önkormányzatnak már engedélyezte a bíróság, hogy a felperes Fővárosi Főügyészség oldalán részt vegyen.

Szintén a felperesi oldalhoz kíván csatlakozni a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége, az alperesi oldalhoz pedig többi között a Magyarok Világszövetsége, Mónus Áron és a Jobbik Magyarországért.

A perbe beavatkozás feltétele egyebek között, hogy a beavatkozó igazolja a perrel közvetlenül összefüggő jogos érdekét, melynek előmozdításáért az egyik oldal pernyertességét támogatni kívánja az eljárásban. A bíróság az újonnan beavatkozni kívánók perbe lépéséről később dönt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Mire lehet számítani a tőzsdéken?

Mire lehet számítani a tőzsdéken?

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentette az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indíthatja a mai napot. Befolyásolhatja a mai kereskedést, hogy ma délután érkezik az amerikai munkanélküliség legfontosabb mutatója, hiszen a munkanélküliség bármilyen irányba történő elmozdulása óriási jelentőséggel bír. Ami pedig az előjeleket illeti, a határidős indexek állása alapján az európai és az amerikai tőzsdék is pluszban nyithatnak majd.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×