eur:
398.8
usd:
363.62
bux:
74175.47
2024. október 9. szerda Dénes

Giró-Szász: Gyurcsány azért kormányfő még, mert nem találtak más alternatívát

A nyár végére derülhet ki, hogy valóban működik-e a kisebbségi kormányzás - véli Giró-Szász András politikai elemző, a Századvég Alapítvány igazgatója. Hozzátette: Gyurcsány Ferenc vélhetően azért miniszterelnök még, mert a szocialista párt jelen pillanatban nem talált más alternatívát.

Augusztus végén, ősz elején lesz kardinális kérdés, hogyan tudják a szocialisták megoldani a kisebbségi kormányzást - mondta az InfoRádiónak Giró-Szász András politikai elemző.

A Századvég Alapítvány igazgatója kiemelte: a nyár végén lesznek ismertek a költségvetés sarokszámai, a költségvetésről szóló vita ősszel kezdődik, akkor derül ki, hogy meg tudják-e őrizni politikai hatalmukat a szocialisták.

Még történhetnek személycserék az MSZP-ben és az SZDSZ-ben őszig, ami után ismét egymásra találhat a két párt - hangsúlyozta a politikai elemző.

Giró-Szász András szerint őszig érdemi politikai következménye nem lesz a parlamenti munkát illetően a kisebbségi kormányzásnak, addig tovább folyhatnak a belső találgatások az MSZP-n belül a folytatásról. Arról gondolkodnak a szocialisták, hogyan lehet kivédeni az előrehozott választásokat, ugyanis ez nem érdeke a pártnak - tette hozzá.

A kisebbségi kormány Gyurcsány Ferenc alatt nem a legnagyobb biztosíték az előrehozott választások kivédésére, így ennek alternatíváit fogják keresni továbbra is az MSZP-n belül - fejtette ki a politikai elemző.

Gyurcsány Ferenc azért miniszterelnök még, mert a szocialista párt jelen pillanatban nem talált más alternatívát - vélekedett Giró-Szász András.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Az Európai Parlament szerdán kilenc órától meghallgatja Orbán Viktor miniszterelnököt, aki bemutatja Magyarország soros elnöki programját, de utána éles vita várható, amelyen aktuálpolitikai kérdések is napirendre kerülhetnek, mert a magyar kormánynak sok kérdésben markánsan eltér az álláspontja az uniós fősodortól – mondta Zalai Csaba, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Nemzetközi Szervezetek Kutatóműhelyének vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×