eur:
399.32
usd:
363.9
bux:
74175.47
2024. október 9. szerda Dénes

Kövér László 18 év legnagyobb tanulságáról

A Magyar Nemzetben megjelent megfigyelési ügy alapján a közélet közeléből is távozniuk kellene a Kapolyi László- és Keller László-féle személyeknek - mondta sajtótájékoztatóján a Fidesz országos választmányának elnöke. Kövér László szerint vizsgálatra nincs is szükség, mivel az úgysem derítene ki semmit.

A Fidesz úgy látja, a jelenleg hatalmon lévők a politikai gyilkosságokon és a nyílt politikai erőszakon kívül már mindent kipróbáltak a politikai ellenfeleken - mondta Kövér László a párt országos választmányának elnöke.

"Úgy látjuk, hogy a bolsevista hatalomgyakorlás a végjátékához kezd közeledni, hovatovább a politikai gyilkosságokon és a nyílt politikai erőszakon kívül már mindent kipróbáltak a politikai ellenfeleken - meg az egyszerű állampolgárokon, akik csak egyszerű állampolgári jogaikat kívánták gyakorolni -, amit 1917 óta a bolsevistáktól a világ megtapasztalt" - fogalmazott a politikus.

A Magyar Nemzet cikke arra enged következtetni, hogy Keller László volt közpénzügyi államtitkár, jelenlegi pénzügyminisztériumi államtitkár rendelhette meg 2002 végén azt a nyomozást, amely alapján a Finder magánnyomozó cégnek Orbán Viktor leköszönt kormányfő, Simicska Lajos egykori APEH-elnök és Kalmár István, a Magyar Posta volt vezérigazgatója ellen kellett volna terhelő adatokat gyűjtenie. A szerződést egyébként a lap szerint Kapolyi László, az MSZP országgyűlési képviselője, a szociáldemokrata párt elnöke kötötte.

Kövér László szerint megszületett a válasz egy a rendszerváltáskor feltett kérdésre.

"Egyébként éppen egy SZDSZ-es politikus, jelesül Tamás Gáspár Miklós volt olyan szellemes megfogalmazni azt a kérdést, hogy lesz-e a bolsevik kutyából demokratikus szalonna; ennek az ügynek a fényében nyugodtan, bátran kijelenthetjük, hogy nem lett kérem tisztelettel. 18 év nagy tanulsága, hogy a bolsevik kutyából soha nem lesz demokratikus szalonna" - jelentette ki a képviselő.

"Távozzanak"

A Fidesz országos választmányának elnöke úgy véli, politikai fordulatra volna szükség Magyarországon.

"Szükséges, hogy végre politikai fordulat történjen Magyarországon, azaz végre azok, akik nem csak hogy méltánytalanul ragadták meg, vagy tartották meg a hatalmat, azok levonják ennek a konzekvenciáját és távozzanak, nem csak a hatalomból, hanem - Kapolyi László, Keller László és a hozzá hasonlók - a közélet közeléből is" - fejtette ki a politikus.

Kövér László a nemzetbiztonsági védelembe tartozók köréről szóló határozat módosítására utalva elmondta: ma már nem kell magánnyomozót megbízni a hasonló információszerzéshez.

"A dolgok abba az irányba haladnak, hogy míg 2002-ben egy ilyen piszkos munkára egy külső céget kellett megbízni, addig ma nem lehetünk abban biztosak, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatal, a nemzetbiztonsági szolgálatok ugyanezt a munkát ne végeznék el állami keretek között" - fogalmazott az ellenzéki képviselő.

A fideszes politikus nem tartja elegendőnek a Kiss Péter kancelláriaminiszter által indított belső vizsgálatot.

"Hát ha majd egy betöréses lopás után a tolvajt bízzák meg a nyomozással, és az elfogadott megoldás lesz, akkor elegendő lesz. Addig egyébként Kiss Péter ugyanannak a bolsevista brancsnak a része, mint Keller László, Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc és az összes többi" - magyarázta a korábbi tárca nélküli miniszter, aki ebbéli minőségében a titkosszolgálatokat felügyelte.

Kövér László hozzátette: nincs is szükség vizsgálatra, hiszen az eddigi vizsgálatok mindig azt a célt szolgálták, hogy a felelősséget elmaszatolják, vagy megállapítsák, hogy nincs felelős.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sorra zárnak be az egyre kilátástalanabb helyzetbe kerülő hazai kisboltok, és nincs kiút

Sorra zárnak be az egyre kilátástalanabb helyzetbe kerülő hazai kisboltok, és nincs kiút

Mintegy négyezer kisboltot zártak be Magyarországon 2023 második félévében. A Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség főtitkára azt mondta az InfoRádióban, hogy a diszkontüzletek akcióikkal elszipkázzák a vásárlókat a kisebb szakboltoktól, melyek üzemeltetői egyre nehezebb helyzetbe kerülnek a magas bérleti díjak és a közterhek kigazdálkodása miatt. Neubauer Katalin arról is beszélt, hogy sok esetben annyira kevés marad az árrésből, hogy inkább a vállalkozók is úgy döntenek, alkalmazottként folytatják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Kapaszkodnak az amerikai tőzsdék

Kapaszkodnak az amerikai tőzsdék

Ma reggel Ázsiában többnyire negatív hangulatot figyelhetünk meg, a hongkongi Hang Seng index közel 6 százalékkal került lejjebb, miután a várakozásokkal ellentétben nem jelentett be újabb ösztönző intézkedéseket a kínai kormány. Ezt követően Európában is lefordultak a tőzsdék, noha meglepetésszerű pozitív adatok érkeztek reggel a német gazdaságból. Az amerikai részvénypiacon azonban már emelkedés bontakozott ki, miután az olaj árfolyama nagyobbat korrigált. Ma Magyarországon a Pénzügyminisztérium szeptemberi államháztartási egyenlegéről szóló jelentése került napvilágra, amely az ország fiskális politikájának és költségvetési helyzetének állapotát tükrözi. Külföldön pedig a délutáni amerikai külkereskedelmi mérleg adatokra figyeltek a befektetők.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×