Illegálisan működő húsüzemet záratott be a ceglédi főállatorvos. Mint mondta, kiérkezésekor éppen egy üstben főzték az ott dolgozók a hurka alapanyagát, és készítették elő szállításra a füstölt húskészítményeket.
Az ellenőrök több mint 4 tonnányi kolbászt és sertéshúst foglaltak le, amelyeket egy koszos pincében tároltak, és régi, rozsdás eszközökkel dolgoztak fel. Mivel az üzem működtetői a legelemibb higiéniai feltételeket sem tartották be, a termékek ártalmasak lehetnek az egészségre - mondta Poppovics László.
A családi ház melléképületében előállított húskészítmények valószínűleg fővárosi piacokra kerültek.
A tulajdonos nagyjából egy évvel ezelőtt felkereste ugyan a főállatorvost, és érdeklődött az üzemnyitás feltételeiről, az engedélyeket azonban nem kérte ki.
Hanganyag: Herczeg Zsolt