eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Jó szakembernek tartja lehetséges utódját a távozó egészségügyi miniszter

A távozó egészségügyi miniszter is jó szakembernek tartja lehetséges utódját, Székelyt Tamást, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár főigazgatóját. Távozása előtt három munkanappal Horváth Ágnes újabb intézekedést jelentett be: bekerült a kötelező oltási programba a két évnél fiatalabbak pneomococcus elleni oltása.

Horváth Ágnes a háziorvosokkal a vizitdíj kompenzációjáról kötendő megállapodásról azt mondta: az ő célja is az volt, hogy új finanszírozási rendszert alakítson ki . A távozó miniszter azonban érthetőnek nevezte a miniszterelnök döntését, hogy Székely Tamásra bízta az egyeztetést.

A távozó miniszter bejelentette: szeptembertől a két évnél fiatalabbak ingyen kapják a pneumococcus elleni védőoltást. Ez a korosztály a leginkább veszélyeztetett, közülük halnak meg legtöbben a baktériumfertőzés miatt.

Az Egészségügyi Világszervezet, a WHO is azt ajánlja, hogy vegyék fel a kötelező oltási programba a két éven aluliak oltását, amelytől a tárca azt várja, hogy jelentősen csökkenjen a gyermekhalálozás.

Szeptembertől mindenki a háziorvosánál kérheti az ingyenes oltást a két éven aluli gyermekek számára. A malária utána pneumococcus által okozott betegség a leggyakoribb és legsúlyosabb a világon.

Hanganyag: Molnár Anikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×