eur:
389.02
usd:
361.9
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely

Rokkantsági járadékot kapott, pedig futballmérkőzéseket vezetett

Valószínűleg börtön vár egy angol kisváros volt polgármesterére, miután kiderült: focimeccseket vezetett, miközben több ezer fontot vágott zsebre rokkantsági járadékból.

Közel 3 millió forintnak megfelelő rokkantsági járadékot kapott Keith McNiffe, aki elméletileg nem tud járni, és a nap 24 órájában segítségre szorul. Már 5 éve kapja a pénzt az angol kormánytól állítólagos súlyos rokkantsága miatt, pedig időközben felgyógyult betegségéből, sőt már 67 futballmérkőzésen is bíráskododtt.

A Nyugat-Walesben található Pembroke városának volt polgármestere márciusban bukott le, miután a Munka- és Nyugdíjügyi Minisztérium egyik alkalmazottja filmre vette, ahogy a férfi fel-le rohangál a focipályán egy mérkőzésen.

A 49 éves férfi lemondott polgármesteri posztjáról, hogy a híresztelésekkel szembeszálljon, de tegnap a bíróságon beismerte: törvénytelenül kapta a járadékot. A meghallgatáson hozzátetette: volt időszak, amikor valóban súlyosan beteg volt, mivel eltávolították pajzsmirigyét és gyomrát is, valamint krónikus hátfájdalmaktól szenvedett.

Állapota azonban rohamosan javult, ám erről elfelejtette értesíteni a hatóságokat, akik így a legmagasabb rokkantsági járadékot utalták a bankszámlájára 2005 júliusa és 2007 májusa között.

Pedig az álrokkant olyan jól volt, hogy sikeresen teljesítette az angol labdarúgó-szövetség szigorú tesztjeit, amelyeken át kellett mennie. Az előírás szerint kevesebb mint 12 perc alatt kellett lefutnia közel 3 kilométert, és sprintelnie is kellett időre.

Ügyvédje szerint 5 évig teljesen jogosult volt a járadékra, és amikor filmre vették, éppen a játékvezetői testület orvosi behívására várt, amelynek során nyilván megállapították volna, hogy már nem jogosult a járadékra.

A 49 éves kétgyerekes családapát, aki egykor a hadseregben is szolgált, óvadék ellenében szabadlábra helyezték. A minisztérium szóvivője szerint egyértelmű, hogy megsértette a törvényt, és egyébként a pénzt, amit jogtalanul utaltak neki, iskolák vagy kórházak kapták volna.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×