eur:
387
usd:
356.34
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Beláthatatlanok lehetnek a következmények Balatonfűzfőn

A Balatonfűzfői Erőmű Kft. csődeljárása miatt gáz- és távhő-szolgáltatás nélkül maradtak a balatonfűzfői ipartelep cégei és a mintegy 860 lakás a gyártelepen - mondta az InfoRádiónak Balatonfűzfő polgármestere, Majorné Kiss Zsuzsanna. Hozzátette: a hőszolgáltatás tartós hiánya beláthatatlan következményekkel járhat.

Csődbe ment a Balatonfűzfői Erőmű Kft., a csődeljárás miatt pedig gáz- és távhőszolgáltatás nélkül maradtak a balatonfűzfői ipartelep cégei és a mintegy 860 lakás a gyártelepen - mondta az InfoRádiónak Balatonfűzfő polgármestere.

Majorné Kiss Zsuzsanna kiemelte: a lakások nagy részében így kénytelenek villanybojlerrel előállítani a melegvizet. Hozzátette: a villamosenergia biztosított és folyamatos.

A gyártelepi részen működő kollégium nem kap melegvizet, mert a hőszolgáltatás megszűnt - közölte a polgármester.

Azok a vállalkozások, amelyeknek a technológiájához gőzre és hőenergiára van szükség, nem termelnek jelenleg, és ez az önkormányzatnak is nagy probléma - emelte ki.

Majorné Kiss Zsuzsanna hangsúlyozta: mindez olyan láncreakciót indíthat el, amelynek beláthatatlanok a következményei.

A fűzfői papírgyár is csődbe ment, összesen 250-300 ember marad munka nélkül, ebből 60-an laknak a településen - mondta el a polgármester.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

A Robert Fico elleni merényletnek hatása lehet az európai parlamenti választási kampányra is, ám a politikusokat a választások előtt nehéz lesz meggyőzni arról, hogy távolságot tartsanak az emberektől – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.

Hankó Balázs az Arénában: roppant veszélyes az új uniós felsőoktatási javaslat

Az Európai Bizottság továbbra sem válaszol a magyar kormány novemberi levélére – mondta a június végén lejáró Erasmus-megállapodás jövője kapcsán Hankó Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára beszélt a Pannónia Ösztöndíjprogramról, a felsőoktatási bérek rendezéséről és a felvételizők számának alakulásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×