eur:
389.96
usd:
362.97
bux:
68070.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Pokorni: Veszélyes a társadalom depressziója

A Fidesz szerint tavasszal, a párt által kezdeményezett népszavazással együtt kellene megtartani a megerősítő referendumot az egészségbiztosítási törvényről. A legnagyobb ellenzéki párt alelnöke az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: időhúzás és pénzkidobás lenne, ha nem így történne.

Pokorni Zoltán úgy fogalmazott: ha a kormánypártok valóban hisznek a több-biztosítós egészségügyi rendszert bevezető törvényben, akkor vállalniuk kell a megerősítő népszavazást, amelynek elrendeléséhez egyszerű parlamenti többségre van szükség.

A Fidesz alelnöke hangsúlyozta: egy polgári kabinet hatalomra kerülése esetén csak akkor nem állítanák vissza a korábbi egészségbiztosítási rendszert, ha a referendumon a választók többsége a kormány álláspontját támogatná.

A politikus a közvélemény-kutató intézetek adatai alapján arra számít, hogy érvényes és eredményes lesz a tandíjról, a vizitdíjról és a kórházi napidíjról szóló népszavazás, amely végérvényesen eltörli ezeket a terheket.

Arra a felvetésre, hogy a Marketing Centrum felmérése szerint az emberek jelentős része gondolja azt, hogy a népszavazás nem változtat semmin, a XII. kerület polgármestere azt mondta: ez nem elsősorban a Fidesz, hanem az ország számára veszélyes.

Pokorni Zoltán hangsúlyozta: a társadalom rossz hangulata, letargiája, és az ebből következő pangás jóval nagyobb kárt okoz, mint a 300 forintos vizitdíj, mert egy ilyen ország nem tud sem megerősödni, sem megkapaszkodni.

Hanganyag: Mong Attila

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×