eur:
389.63
usd:
362.71
bux:
68004.66
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Tovább mérgezik védett madarainkat

Újabb három mérgezett rétisast és egy parlagi sast találtak a Hortobágyi Nemzeti Park területén. A Magyar Madártani Egyesület munkatársa, Horváth Márton szerint az utóbbi időben egyre több ragadozó madarat mérgeztek meg ismeretlen tettesek. A vádhatóság eddig egy ügyben emelt vádat.

Csütörtökön újabb három mérgezett sasra bukkantak a szakemberek, ezúttal a Hortobágyi Nemzeti Park területén.

Közülük kettő még életben volt, de egyikükg az állatkertbe szállítás után meghalt. A harmadik életéért még küzdenek a szakemberek - közölte Horváth Márton.

Hozzátette: a madarakhoz közel egy őz tetemére is rábukkantak, amelyet szintén vizsgálnak az állategészségügyi intézet munkatársai. Elképzelhető ugyanis, hogy a mérget ebbe a tetembe rejtették.

Az elmúlt két évben gyakran követtek el hasonló bűncselekményeket, különösen a parlagi és a rétisasok veszélyeztetettek. Eddig azonban csak egyetlen ügy jutott vádemelési szakaszba.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×