eur:
389.26
usd:
362.71
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Meghalt a téti ámokfutó - képgaléria

Az InfoRádió értesülése szerint a kórházban belehalt sérüléseibe az a téti férfi, aki péntek délelőtt halántékon lőtte magát. A 41 éves férfi péntek reggel Téten meglőtt egy rendőrt, majd elbarikádozta magát saját házában.

Az InfoRádió helyszíni tudósítója szerint a rendőrök déli egy óra körül fejezték be a helyszínelést és elszállították azt az autót is, amit a 41 éves férfi szinte teljesen szitává lőtt.

Az egyik szomszéd szerint a férfi öccse meggyilkolásáért ült börtönben, elsősorban ezért tartottak tőle. A környéken élők a szülőket nagyon rendes embereknek ismerik, az édesapa mozgássérült, csendes ember.

Megverte az igazgatónőt

A férfi péntek reggel a helyi nyugdíjasotthonba ment, ahová korábban rendszeresen bejárt és besegített a munkákban, ám a közelmúltban eltanácsolták. A férfi megverte az intézmény igazgatónőjét, akit orrcsonttöréssel szállítottak kórházba - közölte a Győr-Moson-Sopron megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az InfoRádióban.

A megvert nő férje szerint a 41 éves férfi nem volt alkalmazásban az idősek otthonában, nyáron időnként füvet nyírt, a téli napokban pedig bejárt az otthonba kávézni, egy-egy süteményt megenni.

A nővérek úgy kezelték, mintha családtag lett volna, a "sérült lelkű ember azonban elbízta magát", és viselkedése miatt az otthon vezetőnője eltanácsolta.

A házastárs közölte, hogy a férfi ezt nagyon rossz néven vette, és már csütörtökön megfenyegette a vezetőnőt és egy-két nővért is, majd péntek reggel bántalmazta feleségét.

Kifejtette: a férfi fojtogatta a feleségét, aki eszméletét vesztette, s a tettlegesség következtében agyrázkódást is szenvedett, jelenleg a győri Petz Aladár kórházban van, orvosi megfigyelés alatt.

Elbarikádozta magát

A férfi a bántalmazást követően hazament, és elbarikádozta magát a házban. A helyszínre érkező rendőröket fegyverrel fogadta, és hasba lőtt egy 30 év körüli rendőrt. Kocsis Tünde közölte, hogy a férfi reggel óta több tucat lövést adott le a házból, autókra is célzott.

<

Fotó: Mihádák Zoltán (képgaléria)

A megyei rendőr-főkapitányság szóvivője korábban az InfoRádióban elmondta: a 41 éves férfi egy engedély nélkül tartott golyós fegyverrel lőtt.

Kocsis Tünde arról is beszámolt, hogy a férfi már régóta készült az öngyilkosságra, a túsztárgyalónak pedig azt mondta: nem adja meg magát a rendőröknek mert tudja, hogy súlyos börtönbüntetés vár rá. A férfi búcsúlevelet is hagyott.

A rendőrnek súlyos hasi sérülései vannak

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az InfoRádiónak elmondta: a rendőr súlyos hasi sérüléseket szenvedett, életveszélyes állapotban szállították a győri a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba. A lövöldözésben egy mentőtiszt is könnyebb sérüléseket szenvedett egy gellert kapott golyótól.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×