eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Megválasztották az év Befogadó Munkahelyeit

Esélyegyenlőségi intézkedéseivel idén a XIII. kerületi önkormányzat és az IBM Magyarország érdemelte ki a Befogadó Munkahely címet.

Három évvel ezelőtt alapított díjat a Fővárosi Esélyegyenlőségi Módszertani Iroda, amelyet azoknak a munkáltatóknak ítélnek oda, akik figyelmet fordítanak a munkahelyi esélyegyenlőség elősegítésére, a hátrányos helyzetű csoportok védelmére - mondta az InfoRádiónak a Fővárosi Közhasznú Foglalkoztatási Szolgálat ügyvezetője.

Kulinyi Márton hozzátette: az elismerés célja, hogy bemutassa a jó példával elöl járó munkaadókat.

A díjra a munkáltatók az intézményi, illetve non-profit, valamint a for profit, azaz vállalkozói kategóriában pályázhatnak - tájékoztatott a Fővárosi Közhasznú Foglalkoztatási Szolgálat ügyvezetője.

Az elismerés elnyerésére azok a szervezetek esélyesek, amelyek nem csak egy-egy csoportra - például a pályakezdőkre vagy az idősödőkre - figyelnek oda különösen - közölte Kulinyi Márton.

A Fővárosi Közhasznú Foglalkoztatási Szolgálat ügyvezetője hozzátette: a pályázóknak tételesen be kell mutatniuk, hogy a különböző hátrányos helyzetű célcsoportnak milyen szolgáltatást nyújtanak.

A döntőbizottság azt is figyelembe veszi, hogy a pályázó munkáltatók gyakorlatában szerepel-e a célcsoportok támogatása, vagy csak egy-egy akcióról tudnak beszámolni - mondta Kulinyi Márton.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×