eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Járvány: két héten belül lecsaphat az influenza

Akár két héten belül kitörhet a klasszikus influenzajárvány Magyarországon - tájékoztatta az InfoRádiót az Országos Tisztifőorvosi Hivatal járványügyi főosztályvezető-helyettese. Szolnoki István elmondta: a legfrissebb adatok szerint Pest megyében már járványközeli a helyzet, és a megbetegedések száma országszerte emelkedik.

Folyamatosan emelkedik az influenzaszerű megbetegedések száma, járványról azonban egyelőre nem lehet beszélni, egyedül Pest megyében járványközeli a helyzet - mondta az InfoRádiónak az Országos Tisztifőorvosi Hivatal járványügyi főosztályvezető-helyettese.

100 ezer lakosból 200 embernek, országos szinten pedig 10 millióból 200 ezernek kellene megbetegednie ahhoz, hogy hivatalosan is bejelentsék: kitört az influenzajárvány - közölte Szolnoki István.

A szakértő hozzátette: a kisebb közösségekben már terjed - leginkább - az influenza A típusa.

Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal járványügyi főosztályvezető-helyettese elmondta: az influenzajárvány akár már két héten belül kitörhet.

Hanganyag: Torda Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×