eur:
387.02
usd:
356.53
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Az OCÖ-vel egyeztet Sólyom László

Az Országos Cigányönkormányzat vezetőivel egyeztetett hivatalában Sólyom László köztársasági elnök a cigányságot érintő súlyos problémákról. Az államfő köszöntőjében azt mondta: bizalommal néz a megbeszélés elé, és reméli, hogy lesz még ilyen találkozó.

Sólyom László köztársasági elnök szerint a cigányság ügyében a közelmúltban fontos lépések történtek, mivel minden politikai erő és ő maga is elítélte a Magyar Gárdát. Sólyom László közölte: a cigány társadalom helyzetének javításáért tett erőfeszítések azonban nem voltak elegendőek.

"A rászorultság-elvű szegénységpolitika nem szolgálta jól a szegregáció megszűnését. A cigányok szegénységéből a kiút az integráció lehet, azaz a kisebbség beemelése a többségi társadalomba, de nem a cigányság identitásának feladásával. Az oktatási problémára pedig az lehet a megoldás, hogy a cigány gyermekek iskolába mennek, és használható tudást szereznek" - hangsúlyozta az államfő.

Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke üdvözölte Sólyom László szavait. Ezt követően kezdődött meg a sajtó kizárásával az egyeztetés a cigányságot érintő súlyos problémákról.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

A Robert Fico elleni merényletnek hatása lehet az európai parlamenti választási kampányra is, ám a politikusokat a választások előtt nehéz lesz meggyőzni arról, hogy távolságot tartsanak az emberektől – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.

Hankó Balázs az Arénában: roppant veszélyes az új uniós felsőoktatási javaslat

Az Európai Bizottság továbbra sem válaszol a magyar kormány novemberi levélére – mondta a június végén lejáró Erasmus-megállapodás jövője kapcsán Hankó Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára beszélt a Pannónia Ösztöndíjprogramról, a felsőoktatási bérek rendezéséről és a felvételizők számának alakulásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×