eur:
389.63
usd:
362.02
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Vonatjegy az internetről - jövőre már Magyarországon is lehetséges lesz

Jövőre már interneten is lehet vonatjegyet vásárolni - értesült az InfoRádió. A tesztüzem beindulását információnk szerint pénteken jelenti be a vasúttársaság. Az elektronikus jegyrendelés lehetővé tételét évek óta ígéri a MÁV.

Régóta dolgozik az internetes jegyvásárlás lehetővé tételén a MÁV. A vasúttársaság szóvivője, Kavalecz Imre már 2005. december 21-én azt ígérte az InfoRádióban, hogy csak hónapok kérdése, és a világhálón is vehetünk vonatjegyet.

Valószínűleg azóta is dolgoznak a részleteken, mert vonatjegyet még mindig nem lehet az interneten vásárolni. Az új határidő állítólag 2008, legalábbis Sági Zoltán, a MÁV-Start Zrt. kommunikációs igazgatója idén augusztus 17-én ezt mondta az InfoRádióban.

Az év vége itt van, a MÁV internetes jegyvásárlásának tesztüzeme azonban még sehol, bár az InfoRádió értesülése szerint a vasúttársaság pénteken egy Bécsbe tartó vonaton rendezendő sajtótájékoztatón fontos bejelentést tesz az ügyben. Erre hivatkozva egyébként most Balogh-Fazekas Anita, a MÁV-Start Zrt. szóvivője elhárította korainak ítélt érdeklődésünket.

Nem hivatalos információnk szerint a MÁV-Start Zrt. már aláírta a MÁV Informatika Kft-vel azt a szerződést, melynek köszönhetően december közepén megkezdődhet a budapesti tesztüzem.

Első körben az Intercity-járatokra lehet majd az interneten menetjegyet rendelni, amelyeket az elektronikus fizetés után kapott kódok segítségével lehetne kinyomtatni az állomásokon elhelyezett automatáknál.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×