eur:
389.12
usd:
361.04
bux:
68088.94
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

"Ahány mélygarázs épül, annyi felszíni parkolót szüntetünk meg"

Az Állatkerti körútra, a Felvonulási térre és a Március 15. térre tervez mélygarázst a Parking Kft. Gyarmati Zoltán, a fővárosi tulajdonú cég vezetője elmondta, hogy a befektető érvényes építési engedéllyel kapná meg ezeket a területeket. Ahhoz viszont, hogy megtérüljenek az új mélygarázsok, meg kell szüntetni a közeli felszíni parkolókat, és a cégvezető szerint nem túl drága parkolási díjat is emelni kell.

A Parking Kft. egyelőre csak a tanulmányterveket rendelte meg - mondta el az InfoRádiónak a cég vezetője. Gyarmati Zoltán elmondta, hogy minden költséget a cég áll egészen addig, amíg az építési engedély nem jogerős, s csak akkortól vonják be a magántőkét.

Alapelvnek tekintjük, hogy ahány mélygarázst építünk, annyi felszíni parkolót szeretnénk megszüntetni, a cél ugyanis nem feltétlenül az, hogy parkoló-kapacitást teremtsünk - tette hozzá a fővárosi tulajdonú cég vezetője.

Amivel akkor telítődik egy mélygarázs, ha nem drágább, mint a felszíni parkoló, de ezzel vannak még gondok. "Ki kell mondani, hogy ma Budapesten nem drága a parkolás" - állítja Gyarmati Zoltán, aki szerint meg kellene teremteni az egységes budapesti parkolási társaságot, most ugyanis túl sok a szereplő ezen a területen.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×