eur:
387.79
usd:
357.61
bux:
68144.08
2024. május 17. péntek Paszkál

Felavatták a Corvinus Egyetem új épületét

A kormányfő szerint nem az a nagy kérdés a magyar felsőoktatásban, hogy van-e tandíj, hanem az, hogy a felsőoktatási intézmények fel tudják-e venni a versenyt más európai egyetemekkel.

Gyurcsány Ferenc a Budapesti Corvinus Egyetem új épületének avatásán hangsúlyozta: az a cél, hogy a magyar felsőoktatás zászlóshajói, köztük a Corvinus Egyetem, saját szakmájukban Európa legjobb egyetemei legyenek.

A miniszterelnök úgy fogalmazott: Magyarország akkor lesz erős, ha értelmisége, szakmunkásai állni tudják a versenyt, a tanárai pedig éppoly megbecsülést élveznek, mint a más országban tanító pedagógusok.

Hiller István oktatási miniszter az ünnepségen az oktatási színvonal emelésének fontosságáról beszélt. Azt mondta, hogy ennek első lépése az infrastruktúra megújítása.

Magyar Bálint fejlesztéspolitikai államtitkár azt mondta, hogy nem pusztán egy épületet avatnak, ünnepelnek hanem egy új szemléletmódot is.

Elmúltak azok az idők, amikor közintézmények pusztán költségvetéshez benyújtották igényeiket, és politikai lobbival elérték esetleg, hogy támogatáshoz jussanak.

Szakítottak azzal a hagyománnyal is, hogy ilyen intézményeket közalkalmazottakkal működtessenek - közölte, hozzátéve: a létesítmény felépítésében közreműködő vállalkozások az üzemeltetést is vállalták.

Címlapról ajánljuk
Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×