eur:
387.4
usd:
356.59
bux:
68167.87
2024. május 17. péntek Paszkál

A gyermekek 40 százaléka passzív dohányos

Magyarországon a 16 éves kor alatti gyermekek 40 százaléka passzív dohányos, szüleik káros szokásainak következtében - állapítja meg az Országos Tisztifőorvosi Hivatal vizsgálata.

A helyettes országos tiszti főorvos az InfoRádiónak elmondta: rengeteg a dohányos fiatalkorú is, ezért Magyarországon az elsők között indul el az Európai Unió új programja, "Füstmentes osztályokért" elnevezéssel.

Molnár Kornélia az InfoRádióban elmondta: Magyarországon évente 28 ezer ember veszíti életét a dohányzás miatt kialakult betegségek következtében. További 2800 ember halálát pedig a passzív dohányzás okozza.

A passzív dohányzás először légzőszervi tüneteket okozhat, majd a tüdő károsodásához vezethet. Emellett allergiás reakciók is kialakulhatnak és a passzív dohányosoknak általában rendszeresen fáj a fejük.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.

Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

A pártelnök-miniszterelnök terjedelmes interjút adott péntek reggel a Kossuth rádióban. Elmondta, az élet és halál között lévő Robert Ficóért "imádkozunk". Szerinte rosszkor esett ki a munkából Szlovákia miniszterelnöke, az EP-választás és az amerikai elnökválasztás dönthet ugyanis "háború vagy béke ügyében".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×