eur:
389.47
usd:
361.64
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Listát követel a Fidesz a kormánytól

A Fidesz felszólítja Lamperth Mónika szociális és munkaügyi minisztert, hogy hozza nyilvánosságra a szennyezett guargumit tartalmazó élelmiszerek listáját.

Koszorús László, a párt országgyűlési képviselője az InfoRádióban azt mondta: a guargumi-botránynak még mindig nincsen vége, hiszen ezen a héten is több tonnányi élelmiszert kellett visszavonnia a hatóságnak.

Az ellenzéki politikus emlékeztetett: az élelmiszer-nyomonkövetési rendszer tavaly január óta működik Magyarországon. Ennek segítségével nemcsak azt lehet megállapítani, mely élelmiszergyártók vásároltak a szennyezett guargumiból, hanem azt is ki lehet szűrni, milyen élelmiszerekbe keverték azt bele.

Süth Miklós országos főállatorvos reagálásban közölte: az érintett cégek listája, a termékek pontos azonosítója az oevi.hu honlapon olvasható. Hozzátette: a hivatalos honlapon négyóránként frissítik az információkat.

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium közleményében hangsúlyozza: a Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal július 1-től az agrártárca irányítása alá került.

Hanganyag: Szabó Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×