eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Közlekedési káosz fenyegeti Budapestet a közelgő árvíz miatt

Az előrejelzések szerint a hétvégén a Duna elönti a fővárosi alsó rakpartot, ezért valószínűleg le kell majd zárni a forgalom elől - közölte a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium szakállamtitkára.

Kóthay László közölte, hogy az áradás a lakosságot nem veszélyezteti majd, a rakpart lezárása csak a közlekedés szempontjából okoz majd kellemetlenséget a budapestieknek.

Az elmúlt napokban a Duna Ausztriában lévő vízgyűjtő területén szokatlanul sok csapadék hullott, ezért várhatóan másodfokú árvízvédelmi készültséget rendelnek el az illetékesek Magyarországon.

Korompai András, a Környzetvédelmi és Vízügyi Minisztérium főosztályvezetője az InfoRádióban azt mondta: a Dunán már elsőfokú árvízvédelmi készültség lépett érvénybe, a Lajtán és a Rábán várhatóan a hét végén rendelnek el készültséget.

A szakemberek egyelőre nem számítanak a tavalyihoz hasonló nagyságú árvízre.

Súlyos árvizek nyugati szomszédunknál

Ausztria több részén súlyos árvizeket okozott az elmúlt napok esős időjárása.

Több folyó kilépett a medréből és elárasztotta az alacsonyabban lévő területeket, Alsó- és Felső-Ausztriában számos út járhatatlanná vált.

Az osztrák főváros közelében, Klosterneuburgnál a Duna elárasztotta a partot, a szakemberek szerint a folyó alsó-ausztriai szakaszán húszéves rekordot dönthet a vízállás.

Stájerországban, Karintiában és Salzburg tartományban fennakadásokat okozott a közlekedésben a folyók megáradása.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 28. 10:00
×
×
×
×