eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Jelentősen drágulhatnak a telkek

A Pénzügyminisztérium tervezete szerint valamennyi magánszemély számára áfaköteles lesz a telekeladás: jövőre a telek, a félkész vagy két évnél nem régebben épült üdülő, ház, lakás értékesítésekor mindenkinek be kell fizetnie a megkapott pénz 16,6 százalékát, azonban némi csökkentésre lesz lehetőség.

A Népszabadság arról számol be, hogy a telektulajdonosoknak ahhoz, hogy az általuk elvárt pénzhez jussanak, 20 százalékkal drágábban, azaz a teljes áfával növelt értéken kell értékesíteniük a telket.

A lap értesülése szerint a többi között ezt tartalmazza az új áfatörvény tervezete, amelyet a Pénzügyminisztérium nemrég küldött meg a tárcáknak egyeztetésre, ám a kormány még nem döntött róla.

A Magyar Nemzetben az áll, hogy a Kecskeméti Városi Ügyészségen Ocsovai Tamás, a sporttárca egykori helyettes államtitkára, az ügyészi kérdésre többször kijelentette, különböző pályázatok elbírálásakor felettesei - köztük Gyurcsány Ferenc korábbi sportminiszter - utasításait követte.

Az index.hu-n az olvasható, hogy felgyorsítják a budapesti útfelújításokat, a Váci úton hétfőtől napi 24 órában dolgoznak. A főváros szerint a nagyobb fennakadások az útfelújítások első 2-3 napja után megszűnnek, addigra az emberek ugyanis megtalálják a kerülőutakat, vagy a közösségi közlekedést választják.

A Világgazdaság arról számol be, hogy ebben a hónapban kezdi kifizetni az Országos Egészségbiztosítási Pénztár az egészségbiztosítási alap szufficitjéből származó 25 milliárd forintot.

A pénzmaradványból 10 milliárd a kórházkarcsúsítások és a társadalombiztosítási gyógyszerkassza megtakarításának, 15 milliárd pedig a tervezettnél nagyobb járulékbevételnek az eredménye.

Az előző összeget - a törvény szerint - az OEP-nek kell kifizetnie az intézmények számára, ám a járuléktöbbletről a zárszámadási törvényben, várhatóan október 22-én dönt a parlament.

A penzcentrum.hu azt elemzi, hogy ingatlanba vagy bankbetétbe érdemes-e fektetni a megtakarításainkat. A lap összegzése szerint Budapesten a lassuló mutatók ellenére is érdemes ingatlanba fektetni a pénzt.

Mivel a betéti kamatok inkább csökkenőben vannak, az albérlet- és ingatlanárak azonban, ha lassan is, de emelkednek, a lap számításai az ingatlanosoknak kedveznek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, nagyon rossz a helyzetben ukrán hadsereg – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, nagyon rossz a helyzetben ukrán hadsereg – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az ukrán haderő frissen toborzott katonái demoralizáltak, rosszul képzettek és fizikailag és mentálisan is felkészületlenek – írja elemzők és ukrán parancsnokok értékelésére hivatkozva a Financial Times. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 28. 10:00
×
×
×
×