eur:
390.76
usd:
365.07
bux:
68152.56
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Tovább gyűrűzik Zuschlag és társai ügye

Lapértesülések szerint kábítószergyanús anyagot és bűncselekményre utaló videofelvételt talált a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség a Zuschlag János szocialista politikus és társai ügyében elrendelt nyomozás során egy házkutatáson. Szabó Ferenc, a megyei főügyészhelyettes az InfoRádiónak elmondta, a gyanús anyagnak és a videokazettának nincs köze a politikus elleni nyomozáshoz.

A Zuschlag János szocialista politikus és társai ügyében elrendelt nyomozás során kábítószergyanús anyagot és bűncselekményre utaló videofelvételt talált a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség - mondta az InfoRádiónak Szabó Ferenc.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség helyettes vezetője közölte, hogy a gyanús anyagnak és a videokazettának nincs köze a politikus elleni nyomozáshoz, csupán annyi, hogy a politikus és társai ügyében tartott házkutatás során kerültek elő.

Két kisebb zacskóban minimális mennyiségű kábítószergyanús anyagra bukkantak, de nem az ügy terheltjeinek a lakásán - fejtette ki Szabó Ferenc.

Hozzátette: az ügyben külön büntetőeljárás indult egy ember ellen, akit már gyanúsítottként ki is hallgattak.

A megyei főügyészség helyettes vezetője elmondta: a videokazetta tartalma valószínűsít egy újabb bűncselekményt, ám erről részleteket nem árult el.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség különösen nagy kárt okozó csalással gyanúsította meg Zuschlag Jánost, az MSZP megyei területi szövetségének ügyvezető elnökét és hét társát.

A gyanú szerint ők alapítványok és egyesületek önkormányzatoktól és minisztériumoktól nyert pályázati pénzeit nem rendeltetésszerűen használták fel.

Szabó Ferenc közölte, hogy hét embert már kihallgattak, egy gyanúsított szökésben van.

Hanganyag: Nagy Tamás

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×