eur:
391.25
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Szesztilalom Terézvárosban

Szeptember közepétől nem árulhatnak éjszaka szeszesitalt a terézvárosi non-stop boltok. A helyiek ugyanis nem tudták elviselni az üzletek körüli randalírozókat.

A képviselőtestület még tavasszal úgy próbálta megoldani a problémát, hogy nem engedélyezte az üzletek nyitva tartását este 11 óra és reggel 6 óra között.

Ezt azonban sok kisbolt nem tartotta be, és mivel a VI. kerület vezetői sem voltak biztosak saját rendeletük törvényességében - a közigazgatási határozatra vártak -, nem büntették meg azokat, akik kitértek a rendelet alól.

A legújabb döntés értelmében azonban nyitva lehetnek a boltok, alkoholos termékeket azonban nem adhatnak el.

Verók István polgármester az InfoRádióban elmondta: ennek betartását nagyon szigorúan büntetik majd, és aki kétszer-háromszor ellenszegül, annak boltját be is zárják.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Európában a Volkswagen kedvezőtlen számait követően az autógyártók vezették az esést, ezt követően pedig az amerikai tőzsdék is egyre nagyobb mínuszban vannak a vártnál kedvezőbb béradatok publikálását követően. A befektetők eközben már a piaczárást követő gyorsjelentésekre is figyelnek a holnapi kamatdöntés előtt: az Amazon, az MAD, és a Supermicro egyaránt a keddi zárást követően teszi közzé legfrissebb számait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×