eur:
390.67
usd:
365.02
bux:
68285.88
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Százmillióért számozzák át a BKV-buszokat

Százmillió forintos táblareformot tervez a BKV. A közlekedési cég szóvivője elmondta, hogy a gyorsbuszok piros szín helyett egy E betűt kapnak, a városrészről elnevezett buszoknak számuk is lesz, valamint az egy térségbe tartó járatoknak azonos számmal kezdődik majd a jelzésük.

Egyelőre nincs jóváhagyott terv a BKV buszainak átszámozásáról, de amennyiben megszületik, változik majd a gyors-, a városrészről elnevezett, vagy az azonos térségbe közlekedő járatok jelzése - mondta az InfoRádiónak a közlekedési vállalat szóvivője.

Kiricsi Karola közölte: a gyors járatokat nem piros számmal és kerettel jelzik majd, a valódi expressz buszok számjelzése után E betű jelenik majd meg.

A városrészekről elnevezett buszok - például a Tétény-busz vagy az Újbuda-busz - is könnyebben megkülönböztethetőek lesznek, ha számjelzést kapnak - tette hozzá a szóvivő.

Az agglomerációba közlekedő buszok is új jelzést kapnak; például az óbudai 18-as busz 818-as lesz - mondta Kiricsi Karola.

A BKV szóvivője közölte: körülbelül 100 millió forintba kerül a közlekedési vállalatnak a teljes átszámozás.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Valami nagyon nem stimmel a magyar gazdaságban

Valami nagyon nem stimmel a magyar gazdaságban

Már meghallgatható a Portfolio Checklist keddi adása. A műsor első részében arról volt szó, hogy miért lett Magyarország Európa második legszegényebb országa a lakossági fogyasztás alapján és miért hagyta le a román fizetések vásárlóereje a magyarét. Ezek mellett szó volt a friss GDP-adatról is. Vendégünk volt Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. A második részben az OTP rejtélyes bankfelvásárlásáról kérdeztük Nagy Viktort, a Portfolio vezető részvénypiaci elemzőjét, aki azt is tudni véli, hogy melyik bank lehet az OTP kiszemeltje.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×