eur:
390.87
usd:
365.26
bux:
68170.59
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Demonstrálnak a nagycsaládosok

Békés tüntetést tart a Nagycsaládosok Országos Egyesülete a hét végén. A szervezet az egészségügyi reform ellen, valamint a tanárok és az orvosok elbocsátása miatt tiltakozik.

Az egyesület vezetői egy petíciót adnak át a képviselőknek - mondta el az InfoRádióban Morvayné Bajai Zsuszanna elnökhelyettes.

Hozzátette: szeretnék elérni azt is, hogy a népesedéspolitika elsőszámú prioritást élvezzen a döntéshozatalban.

A tiltakozók élőláncot alkotnak majd annak érdekében, hogy felhívják az őszi ülésszakra készülő parlamenti képviselők figyelmét vannak olyan változások, amelyeket a társadalom nem akar - mondta a szervezet alelnöke korábban az InfoRádió Aréna című műsorában.

Morvayné Bajai Zsuzsanna hozzátette: ezek közé tartozik a több egészségbiztosítós rendszer bevezetése, valamint az oktatásban tapasztalható változások.

A szervezet alelnöke úgy vélte: az állam, ha nem ösztönzi, akkor legalább hagyja azt, hogy a párok gyermeket vállaljanak.

Morvayné Bajai Zsuzsanna hozzátette: jelentős forrásokat vonnak el a családoktól, akik a fizetésükből gyermeket nevelnek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Hebart Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×