eur:
391.25
usd:
366.52
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

4-es metró: Molnár Gyula szerint meg lehetett volna előzni a balesetet

A XI. kerület MSZP-s polgármestere szerint figyelmesebb, szakszerűbb előkészítéssel meg lehetett volna előzni a Tétényi úti balesetet. A 4-es metró építése során, a Tétényi úti metróállomás építkezésének környékén kedd hajnalban a föld súlya alatt eltört egy víznyomócső és egy gázvezeték is. Molnár Gyula az InfoRádiónak elmondta: a Gellért térnél és a Fővám térnél még alaposabban kell elvégezni a vizsgálatokat, ugyanis az ottani talaj szerkezete miatt szintén adódhat ilyen probléma.

A 4-es metró alapalagútjának fúrása biztonságosan halad, de a keddi, Tétényi úti baleset megmutatta, hogy a járulékos munkákra is nagyobb figyelmet kell fordítani - mondta az InfoRádiónak a XI. kerület szocialista polgármestere.

Molnár Gyula hangsúlyozta, hogy még jobban kell előkészíteni és alaposabban kell vizsgálni a munkákat.

A Dunához közel, a Gellért térnél és a Fővám térnél plusz talajmechanikai és biztonsági vizsgálatokat kell készíteni, hogy még egyszer ne forduljon elő a keddihez hasonló helyzet - közölte a polgármester.

Molnár Gyula hozzátette: nem kell mindent újrakezdeni, mert az előkészületek alaposak voltak, de a Tétényi úti baleset jelzés arra, hogy a vizsgálatokat még körültekintőbben és akár drágábban is el kell végezni.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×