eur:
394.5
usd:
354.64
bux:
0
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Hat hektárra költik el a 142,5 milliárdot

A kormányzati negyed épületegyüttesének felhúzása, ennek 25 éves üzemeltetése, valamint az ezt közvetlenül érintő közlekedési fejlesztések kerülnek maximum 142,5 milliárd forintba. A kormányzati negyed projekt kommunikációs vezetője az InfoRádiónak azt mondta: teljesen más forrásból valósul meg a több mint 30 hektáros városrész fennmaradó területének rehabilitációja.

A kormányzati negyed a több mint 30 hektáros városrész területének 18-20 százalékán valósul majd meg - mondta az InfoRádiónak Láng Balázs.

A kormányzati negyed projekt kommunikációs vezetője közölte:142,5 milliárdban maximalizálták azt a keretet, amelyből fel kell építeni a kormányzati épületegyüttest, továbbá 25 éven keresztül kell működtetni és karbantartani.

Ezt az összeget az épületek megépítésére, valamint a közvetlen és közvetett szolgáltatásokra kell költeni - emelte ki.

Láng Balázs hangsúlyozta, hogy a közlekedés fejlesztésének is bele kell férnie ebbe a keretbe, amennyiben közvetlenül kapcsolódik az épületegyütteshez.

A teljes városrész rehabilitációja második és harmadik ütemben magánfejlesztők bevonásával valósítható meg - fejtette ki.

A kommunikációs vezető közölte: a komplett városrész rendezésére szóló javaslatokat is kértek a pályázaton indulóktól, és ezeket megvásárolták. A VI. kerület és a főváros között egyeztetés kezdődött, hogy összehangolják a szabályozási terveket - tette hozzá.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bendarzsevszkij Anton: vörös vonalat lép át a Nyugat a nagy hatótávolságú rakéták oroszországi bevetésével

Bendarzsevszkij Anton: vörös vonalat lép át a Nyugat a nagy hatótávolságú rakéták oroszországi bevetésével

A nyugati szövetségesek és Ukrajna az amerikai ATACMS és a brit Storm Shadow rakéták használatával újabb vörös vonalat léphetnek át, ami valószínűleg megvalósul, csak az időzítés kérdéses – mondta az InfoRádióban az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány igazgatója. A biztonságpolitikai szakértő arról is beszélt, van-e realitása annak, hogy az oroszok válaszcsapásként nukleáris fegyverekhez nyúlnak.

"Debütál" a nagymarosi mobilgát - képek

Soha nem használták még, 2 és fél kilométeren hivatott védeni a települést a Dunakanyarban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 17. 06:57
×
×
×
×