eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Minden 15. autólízing bedől - lapszemle

Az idei év első felében 20-25 ezer lízingelt gépkocsit - minden tizenötödiket - visszavették használóiktól amiatt, mert nem tudták fizetni a havi részleteket - írja a Magyar Nemzet. Tavaly 40 ezer autó került vissza a telepekre, tehát időarányosan rosszabbá vált a helyzet.

Báti Balázs, a Magyar Lízingszövetség elnöke a lapnak elmondta: ez azt jelenti, hogy minden tizenötödik gépkocsinál dőlnek be a lízingszerződések. A lízinget biztosító vállalkozások számára azonban még akkor is biztos üzletről lehet beszélni, ha az adós fél valamilyen oknál fogva fizetésképtelenné válik, ebben az esetben ugyanis a hitelintézetet illeti a gépjármű, amit azután értékesíthet.

A politizálás egyre gyakrabban feszegeti a jog határait, sűrűn megtalálja az általa támadott rendszeren a réseke - olvasható a Népszabadságban. Van, hogy ezt állampolgári engedetlenségnek nevezik, van, hogy alkotmányértelmezésnek.

Fleck Zoltán jogszociológus legrosszabb esetben a weimarizálódás veszélyét is látja ebben. Mások csak rosszízű politizálásról beszélnek.

Az egyesületi törvény örve alatt bárki könnyűszerrel alapíthat nálunk - akár fekete egyenruhába bújtatott, árpádsávos zászlót lengető fiatalokból álló - "honvédő" csapatot. S ha ez nem elég, lövészklubba szerveződhetnek, és ha a jogi feltételeknek eleget tesznek, sportfegyvereket is vásárolhatnak. A hazáért érzett aggodalom, illetve a fegyverek iránti vonzalom nem áll ugyanis szemben az alkotmány értékeivel, nem esik törvényi tilalom alá.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×