eur:
389.3
usd:
361.47
bux:
68428.81
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Húszmilliárd forintból újulhat meg a Budai Vár

Mintegy 10 milliárd forint európai uniós forrással több, közel 20 milliárd forintból újulhat meg a következő három évben a Budai Vár egy része. Az önkormányzati és területfejlesztési miniszter az InfoRádiónak azt mondta: a kiemelt EU-projekteknél figyelmen kívül hagyták a politikai szempontokat.

A Budai Vár, azon kívül, hogy Magyarország nemzeti jelképe, egyben a leglátogatottabb turisztikai célpontja is. Tízből kilenc Budapestre érkező turista eljön ide - mondta az InfoRádiónak az önkormányzati és területfejlesztési miniszter.

Bajnai Gordon hozzátette: ma a Várnak csak egy része látogatható, és ezek közül sem nyújt mind megfelelő színvonalú szolgáltatást, a beruházás azonban középtávon jobb minőséget garantálhat, és hatására megduplázódhat a turistaforgalom.

Nem politikai alapon döntöttek

A miniszter kijelentette: a döntésnél nem vettek figyelembe politikai szempontokat, csak azt vizsgálták, hogy milyen minőségűek és mennyire szolgálják a közérdeket az adott projektek.

A pénzek nagy többségét pályázaton lehet majd elnyerni - mondta Bajnai Gordon -, a kiemelt projektek viszont olyan elképzelések, amelyek ebbe a keretbe nem fértek volna be, a döntéshozók azonban meggyőződtek róla, hogy közérdekűek és fontos a megvalósításuk.

Az önkormányzati és területfejlesztési miniszter hozzáfűzte: a gazdaságfejlesztésben fontos a verseny, ezért minden - különböző kategóriákba sorolt - vállalkozásnak egyenlő feltételek szerint kell megmérkőznie, ha pályázati pénzhez kíván jutni.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ugrik az OTP!

Ugrik az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában óvatos emelkedést láthatunk. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén kiváló hangulatban indult a kereskedés, az OTP már több mint 1 százalékos pluszban van.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×