eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

A Trollinókon is csak a menetszél hűt majd

Újabb Trollino típusú trolibuszok érkeztek a BKV-hoz. A közlekedési társaság kommunikációs igazgatója elmondta: a korszerű járművek folyamatosan váltják le a korábbi orosz trolikat.

Csütörtökön megérkezett újabb öt darab Ganz-Skoda gyártmányú Trollino, így a tíz új trolibuszt pénteken már forgalomba is állították a 70-es és a 76-os vonalán - mondta az InfoRádiónak Regőczi Miklós.

A BKV kommunikációs igazgatója hozzátette: az új trolik alacsonypadlós járművek, a második ajtónál elhelyezett rámpa segítségével pedig kerekesszékkel is fel lehet rá szállni, ezen kívül a Trollinók egy kilométeren át áram nélkül is képesek haladni a beépített akkumulátoros segédhajtóművel.

A Trollino új fejlesztés, így ilyen járművek más országokban nem közlekednek még, az egy hónapja érkezett öt trolival pedig nem volt semmi probléma - közölte Regőczi Miklós.

A BKV munkatársa kijelentette: az új járműveken nem fordulhat elő, hogy a rajta utazók áramütést szenvednek.

Regőczi Miklós hozzáfűzte: a Trollinókon nincs légkondicionáló, de a fényvisszaverő, színezett üvegfelületek nagyobb része nyitható, így a menetszél biztosítja majd a hűtést.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×