eur:
394.95
usd:
356.57
bux:
73003.59
2024. szeptember 16. hétfő Edit

A budapestiek és a miskolciak elégedettek városukkal

A budapestiek 86 százaléka némileg vagy teljesen elégedett a fővárossal, a miskolciak 85 százaléka örül, hogy városában lakhat - derült ki a Magyar Gallup Intézet szervezésében az Európai Unió illetékes bizottsága számára készített közvélemény-kutatásból. Ennek ellenére mindkét város az utolsók között végzett az elégedettséget kutató felmérésben.

A Magyar Gallup Intézet által szervezett közvélemény-kutatásban a 27 uniós tagállam 75 nagyvárosának lakosait kérdezték arról, hogy mennyire elégedettek lakhelyükkel, annak különböző szolgáltatásaival, valamint, hogy milyennek tartják az életminőségüket.

Magyarországról Budapest és Miskolc szerepelt a kutatásban, a főváros az összes felmért város közül a 65. helyen, a borsodi megyeszékhely a 67. helyen végzett.

Ugyanakkor mindkét településen 7 százalék volt azok aránya, akik "némileg", s újabb 7 százalék, akik "nagyon" elégedetlennek vallották magukat

Középmezőnyben és a mezőny végén

A felmérésben a többi között olyan kérdéseket tettek fel az embereknek, hogy városukban könnyű-e jó munkát, vagy megfizethető áron jó lakást találni, illetve hogy mennyire elégedettek az emberek a tömegközlekedéssel, s komoly problémát jelent-e a levegő szennyezettsége.

A legtöbb kérdésnél Budapest és Miskolc a 75 EU-település középső csoportjába, vagy utolsó harmadába került (Budapest legrosszabb helyezése a 68. hely, a zöld területek nagyságánál, Miskolcé pedig a 71., a "könnyű-e jó munkát kapni" kérdésnél.)

Van, ahol az élvonalban

Ugyanakkor Miskolc például az élcsoportba, a tizedik helyre került akkor, amikor azt tudakolták, mennyire felelősen gazdálkodik a város saját forrásaival.

Annál a kérdésnél pedig, hogy az idegeneket jól integrálják-e az adott városban, Miskolc a második, Budapest pedig a hatodik legjobb helyezést érte el a felmérésben a 75 EU-nagyváros között.

A felmérés eredményei alapján a hollandiai Groningen, valamint Krakkó és Lipcse lakosai a legelégedettebbek, a magyar városok mögött szerepel viszont a listán Palermó, London, Bukarest és Athén.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×