eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Fordulat Zsanett ügyében?

Egy új, ügyészségi indítványhoz csatolt orvos szakértői vélemény alapján 2007. május 4-én hajnalban erőszakolták meg E. Zsanettet - adta hírül a Független Hírügynökség.

A nemi erőszakkal gyanúsított öt rendőr védője eddig azzal érvelt, hogy az ügyészségi szakértő álláspontja szerint a lány sérülései nem azon a napon keletkeztek, amikor rendőrök igazoltatták őt.

Balogh István igazságügyi orvos szakértő hivatalos véleménye csak minimálisan egyezik meg az ügyészség által felkért kollégájának véleményével.

A védő által felkért szakértő álláspontja szerint, ha igaz az a a szakértői véleményből ismert nyilatkozat, mely szerint a lány combján kékes szederjes sérülések és a kékes sárga foltok voltak, az egyértelműen arra utal, hogy a sérülések az orvosi vizsgálathoz képest mindössze néhány órával korábban keletkeztek.

A lány ügyvédje most ismét új orvosszakértő kirendelését kérte.

Az ügyészségnek 15 napja van arra, hogy eldöntse, felhasználható-e a bizonyítékként a benyújtott irat, illetve ez alapján kirendelnek-e új orvosszakértőt az ügyben.

A Zsanett-ügyben a legutolsó hír az volt, hogy az ügyészség elutasította a sértett vendéghajának vizsgálatára vonatkozó indítványt.

Morvai Attila, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az InfoRádióban azt mondta: a szaktanácsadói vélemény alapján felesleges a póthaj mitokondriális vizsgálata, mert attól nem várható eredmény.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×