eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Este 8-tól nyilvánosak a felvételi ponthatárok

Szerda este 8 órától lesznek nyilvánosak a felsőoktatási felvételi ponthatárok. Az adatokat az Országos Felsőoktatási Információs Központ honlapján is közzéteszik és még szerdán sms-ben tájékoztatják azokat, akik ezt kérték.

Az oktatási miniszter korábban azt mondta: a több mint 100 ezer jelentkezőnek csaknem 400 ezer sms-t és 80 ezer e-mailt küldenek ki, amelyben felkérik a diákokat saját eredményük és pontszámaik ellenőrzésére.

Hiller István emlékeztetett arra, hogy a felvételire vonatkozó döntésnél az összpontszám mellett a felvehető létszám, az intézményi kapacitások és a jelentkezések sorrendje szerepel a szempontok között.

A Felvételi Információs Szolgálat arról tájékoztatott, hogy az idén sikertelenül felvételiző diákoknak ingyenesen biztosítja a kétszintű érettségi-katalógust, amely bemutatja a 2008-as érettségi rendszer és pontszámítás legfontosabb tudnivalóit.

Címlapról ajánljuk
Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×