eur:
385.18
usd:
354.5
bux:
68260.95
2024. május 21. kedd Konstantin

Gyurcsány felkérte az ügynökbizottság tagjait

Felkérte az állambiztonsági iratok átadását vizsgáló szakértői bizottság tagjait a miniszterelnök - közölte Daróczi Dávid kormányszóvivő.

Azt már korábban tudni lehetett, hogy a testület munkáját Kenedi János tudományos kutató irányítja.

A kormányszóvivő most közölte: a bizottság munkájában Varga László, a Fővárosi Levéltár volt főigazgatója, Ungváry Krisztián, az 56-os Intézet munkatársa, Sipos Levente, a Politikatörténeti Intézet tudományos tanácsadója, Ripp Zoltán, a Politikatörténeti Intézet osztályvezetője, Palasik Mária, a Történeti Levéltár tudományos kutatója és Reisz T. Csaba, az Országos Levéltár általános főigazgató-helyettese vesz részt; valamennyien történészek.

Daróczi Dávid kérdésre válaszolva azt mondta: a testület függetlenségét a tagok eddigi munkássága garantálja.

Az állambiztonsági iratok átadását vizsgáló szakértői bizottság célja, hogy javuljon az úgynevezett ügynökkel összefüggő adatokhoz való hozzáférés.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Hogyan állta a sarat a bezuhanó energiaár-környezetben az Alteo?

Hogyan állta a sarat a bezuhanó energiaár-környezetben az Alteo?

A jelentős energiapiaci árcsökkenés bár meglátszott az Alteo első negyedéves eredményén és az egy évvel ezelőtti rekord profittól messze elmaradó adózott eredményről számolt be a társaság, azonban az energiaválság előtti időkben tapasztalt eredményekhez képest kifejezetten magas számokat közölt a vállalat. Ez összességében abba az irányba mutat, hogy az Alteo eredményessége a 2022-es energiaárrobbanás előtti időkre jellemzőnél magasabb szinten alakult.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×