eur:
385.49
usd:
355.11
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita

Orbán: A magyar politika kisszerű és dogmatikus

Történelmi szövetséget kell kötni Magyarországon a középosztály és a szegények között, ezt a Fidesz hivatott megteremteni - jelentette ki Tusnádfürdőn a Fidesz elnöke.

Orbán Viktor a XVIII. Bálványosi Szabadegyetem és Diáktábor zárónapján elmondott beszédében hangsúlyozta: ma Európában újfajta korszellem van kialakulóban, a mai magyarországi politika azonban provinciális, kisszerű és dogmatikus.

A mai új jobboldal Magyarországon nemzeti, demokrata, versenypárti és szociális; a magyar baloldal azonban továbbra is internacionalista, autoriter gondolkodású, monopolista és antiszociális - fogalmazott a volt miniszterelnök.

A Fidesz elnöke azt mondta: az 1968-as diáklázadások által meghatározott szemlélettel szemben illúzió a közösségi kötelékektől való megszabadulás.

Orbán Viktor az újfajta európai gondolkodásmód sajátosságaként a család és a közösség által megtestesített értékeket jelölte meg.

Európa tehát eljutott oda, hogy felismerje: a totális szabadság eléréséhez nem kell lebontani minden falat - fűzte hozzá.

Új jobboldal

A volt kormányfő szerint ma már túlhaladta az idő a pártpaletta jobb- és baloldalra történő hagyományos felosztása; a Fidesz ennek szellemében kezdte meg az átalakulást több évvel ezelőtt.

Orbán Viktor kifejtette: a magyarországi új jobboldal pártjának törekednie kell a népakarat érvényesítésére minden hazugsággal és csalással teli választás ellenére. Emellett versenypártinak kell lennie, de meg kell akadályoznia, hogy a haszonszerzés logikáját az élet minden területére kiterjesszék.

A Fidesz elnöke hangsúlyozta: az új jobboldalnak kell felkarolnia a szegényeket, mert a baloldal lemondott róluk; történelmi megállapodásra van szükség a középosztály és a szegények 2-3 milliós világa között, és a Fidesz küldetése, hogy ezt a szövetséget létrehozza.

Ha ez nem történik meg, akkor a kiváltságait védelmező oligarchiák fognak a kiszolgáltatott helyzetben lévő szegényekkel szövetségre lépni a középosztállyal szemben - húzta alá Orbán Viktor.

Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×