eur:
390.43
usd:
364.14
bux:
68347.87
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Salamon: Világos játékszabályokra van szükség

Politikai megegyezésre vár az Allianz Hungária Biztosító, és csak ennek megléte esetén dönt arról, hogy milyen mértékben száll be az egészségbiztosításba - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a részvénytársaság elnöke. Salamon Károly hangsúlyozta, legalább tíz évre előre kiszámítható játékszabályokra lenne szükség az egészségbiztosításban. Hozzátette: az ügyfelek szempontjából nem jó, hogy évente csak egyszer tudnak váltani a gépkocsi felelősségbiztosítás esetében.

Nyitott szemmel figyeli az egészségbiztosítás átalakításával kapcsolatos eseményeket az Allianz Hungária Biztosító, de csak világos és hosszú távra érvényes szabályok esetén dönt arról, hogy milyen mértékben száll be az egészségbiztosítási üzletbe - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a részvénytársaság elnöke.

Salamon Károly kiemelte: a társaságot minden olyan üzleti lehetőség érdekli, amely a biztosításhoz kapcsolódik, és az Allianz nemzetközi téren egy jelentős egészségbiztosító is, ám jelenleg nem látják a játékszabályokat és a stabilitást sem.

Az Allianz Hungária Biztosító Zrt. elnöke hangsúlyozta, hogy az egészségbiztosítás jelentős beruházást igényel, ezért legalább tíz évre előre kiszámítható játékszabályokra lenne szükség.

Salamon Károly közölte: elengedhetetlen a politikai konszenzus egy ekkora változáshoz, ám ez jelenleg nincs meg, így pedig a tulajdonossal sem tárgyalhatnak a befektetésről.

Az Allianz Hungária Biztosító Zrt. elnöke elmondta, hogy egy új rendelet értelmében három hónapon belül le kell majd zárni a biztosítási ügyeket, és ez reális határidő.

Salamon Károly úgy vélekedett, az ügyfelek szempontjából nem jó, hogy évente csak egyszer tudnak váltani a gépkocsi felelősségbiztosítás esetében.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Hebart Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett  – Ukrajnai háborús híreink kedden

Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett – Ukrajnai háborús híreink kedden

Az orosz harctéri veszteségek legalább felét az ukrán drónok okozzák, főleg az FPV kamikaze-drónok, de mellettük komoly gondot okoznak az aknagránátokat dobáló „bombázódrónok” is – állítja az egyik nagyobb orosz háborús Telegram-csatorna harctéri forrásokra hivatkozva. Ukrán források vasárnap este három donbaszi falu elvesztését ismerték el, ugyanakkor geolokáció alapján nagyon úgy néz ki, hogy ennél jelentősen mélyebben törték át az orosz csapatok a frontvonalat. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×