eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Vizsgálat indul a Wekler-ügyben

Wekler Ferenc volt szabad demokrata képviselő szerint pusztán személye lejáratására alkalmasak azok az "önkényesen egymás mellé rendezett" értesülések, amelyeket a Magyar Nemzet közölt kedden. Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter közölte: vizsgálatot kért az ügyben törvényességi felügyeletet gyakorló regionális közigazgatási hivatal vezetőjétől.

A Magyar Nemzet - a Hír TV beszámolója alapján - azt közölte, hogy "szőlőtelepítési botránya után újból állami pénzekhez jutott Wekler Ferenc családi cége, ezúttal a DDRFT jóvoltából, amelynek éppen a szabad demokrata politikus az elnöke".

A politikus szerint a napilap és a televízió egy 2006. március 30-i, nyilvános DDRFT-ülést igyekszik úgy feltüntetni, "mintha az és az ott történtek napjaink újabb eseményei közé tartoznának", holott akkor - 15 hónappal ezelőtt - nem elnöke, hanem csak tagja volt a testületnek.

Így semmilyen napirendet és döntési javaslatot sem terjeszthettem elő, erről bárki számára hozzáférhető jegyzőkönyvek tanúskodnak - írta a politikus.

Hozzátette: az említett, 2006. márciusi ülésen a téma egy cseh szakértők közreműködésével, szennyvíztisztító kifejlesztése és a prototípus elkészítése volt.

Emlékeztetett: ez az aprófalvak, a Balaton-parti települések évtizedek óta megoldatlan szennyvíztisztításának uniós szintű kiépítésére kínálhat majd a mai áraknál lényegesen olcsóbb lehetőséget.

"Már a pályázat beadásánál minden személyes adat a bíráló bizottság rendelkezésére állt, tehát tudott volt a családom tagjainak részvétele, ezt semmilyen törvény vagy eljárási rend nem zárja ki" - írta a politikus.

Vizsgálat lesz az ügyben

Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter közölte: vizsgálatot kért az ügyben törvényességi felügyeletet gyakorló regionális közigazgatási hivatal vezetőjétől.

A miniszter hangsúlyozta: minden olyan esetben, amikor felmerül a szabálysértés lehetősége, azt ki kell vizsgálni.

Bajnai Gordon elmondta: azt kérte az ügyben törvényességi felügyeletet gyakorló regionális közigazgatási hivatal vezetőjétől, hogy két hét alatt vizsgálja ki az ülésen elhangzottakat, nézze meg, történt-e jogszabálysértés, mert ha igen, akkor ezzel szemben el kell járni.

A miniszter szerint etikai szempontból is vizsgálni kell azt a kérdést, hogy politikus vagy hozzátartozói miként vehetnek részt pályázati döntéshozatalban, illetve pályázatokon.

Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Együttműködik Japán és Brazília

Együttműködik Japán és Brazília

A japán miniszterelnök brazíliai látogatásán a két ország megállapodott pénteken abban, hogy együttműködve fokozzák erőfeszítéseiket a klímaváltozás elleni küzdelemben és az Amazonas-vidéki esőerdők védelmében, amihez Tokió anyagilag is hozzájárul. Kisida Fumio és Luiz Inácio Lula da Silva aláírt egy Zöld Partnerségi Kezdeményezés című, átfogó együttműködési megállapodást az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentéséről és olyan környezetvédelmi célokról, mint például az erodálódott mezőgazdasági területek helyreállítása, az erdőirtás megakadályozása és a fenntartható mezőgazdaság előmozdítása.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×