eur:
389.6
usd:
364.5
bux:
68197.65
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

MSZP-s áldás a koalíciós szerződés módosítására

Támogatta a koalíciós szerződés vasárnapra tervezett módosítását a Magyar Szocialista Párt választmánya.

A koalíciós megállapodás módosítása aláírásra van ítélve - jelentette ki a tanácskozáson Gyurcsány Ferenc pártelnök-kormányfő az Index tudósítása szerint.

A választmány támogatta a koalíciós szerződés vasárnapra tervezett módosítását. A héten ez volt a második párttestület, amely rábólintott a koalíciós szerződés módosítására.

A miniszterelnök a tanácskozás után közölte: egy biztosító mellett öt-nyolc egészségbiztosítási pénztár lesz a társadalombiztosítási rendszer átalakítása után.

Fontosnak nevezte, hogy az "MSZP parlamentje" egyöntetűen támogatta a társadalombiztosítási rendszer átalakítását.

A legfontosabb elv, hogy a köz ellenőrzése tartósan fennmarad a társadalombiztosításban - hangoztatta a kormányfő.

A miniszterelnök közölte: eszük ágában sincs profitgaranciát adni a pénztáraknak, hiszen éppen az az érdekük, hogy korlátozzák a profitkivétel lehetőségét.

"Azt a jövedelmet, ami a biztosítási rendszerben a hatékonyság miatt megjelenik, azt fejlesztésekre fordítjuk" - mondta.

Gyurcsány Ferenc bíztató jelnek nevezte, hogy az ellenzéki irányítású Vas megyében, a megyei közgyűlés megszavazta a Markusovszky kórház gazdasági társasággá alakulását, mert az - a közgyűlés fideszes alelnökének indoklása szerint - így hatékonyabban tud működni.

"Örülök, hogy nagyon okos, nagyon felelős magatartás van a politikai habverés mögött, sokszor ellenzéki oldalon is. Van felelős, racionális magva a reformpolitikának" - vélekedett.

Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×