eur:
389.27
usd:
362.93
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Elfogadta a koalíciós szerződés mdosítását az SZDSZ Országos Tanácsa

Elfogadta a koalíciós megállapodás tervezetét az SZDSZ Országos Tanácsa (OT) - jelentette be Gulyás József, az OT elnöke Horn Gábor ügyvivővel és Horváth Ágnes egészségügyi miniszterrel tartott budapesti sajtóértekezletén.

A tanács egy tartózkodással fogadta el a tervezetet - mondta Horn Gábor.

A politikus hangsúlyozta: azt javasolják, hogy a kiegészítést ne csak a pártelnökök, hanem a frakcióvezetők is írják alá, annak érdekében, hogy megmutassák, nemcsak a kormány, hanem a képviselőcsoportok is elkötelezettek a reformok folytatása mellett.

A tervezett egészségbiztosítóknak saját garancialapjaikból kell az esetleges veszteségeiket pótolniuk, nem az államnak kell garanciát vállalnia - mondta Horváth Ágnes egészségügyi miniszter.

A miniszterető az átalakítás eredményeként értékelte, hogy július elsejétől mintegy 550 gyógyszer ára csökken.

Ez a társadalombiztosításnak több mint hétmilliárdos, a betegeknek további hárommilliárd forintnyi megtakarítást jelent - tette hozzá.

Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője újságírói felvetésre hangsúlyozta: az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) helyett nem biztosító, hanem nemzeti kockázati alap jön majd létre.

Hozzátette: az öt-nyolc - egy évig országos hatáskörrel bíró - regionális biztosító, amelyeket "lehet pénztáraknak is nevezni", az OEP biztosítási feladatait látják majd el.

Ezek mögött áll majd az állami szervezet - mondta a politikus.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×