eur:
386.99
usd:
358.46
bux:
68976.51
2024. május 13. hétfő Imola, Szervác

Megy a 2-es, jön a káosz

Hétfőtől két évig nem jár a 2-es villamos a Fővám térnél. Az InfoRádió értesülése szerint a metróállomás építése miatt a villamos pályáját két szakaszra bontják, a két ideiglenes végállomást villamospótló buszokkal kötik össze.

Június 25-étől lezárják a 2-es villamos Fővám téri aluljáróját a 4-es metró építése miatt - tudta meg az InfoRádió.

A villamos pályáját két szakaszra osztják: a Közvágóhídtól induló szerelvény a Czuczor utcáig, a Jászai Mari térről induló kocsik pedig a Havas utcáig járnak majd.

A két szakaszt villamospótló buszok kötik össze, amelyek a Március 15. tér és a Boráros tér között közlekednek.

A 2-es villamos várhatóan 21 hónap múlva használhatja majd a teljes pályáját. Hétfőtől a felső rakpartot is lezárják a Corvinus egyetem előtt, megszűnik a parkolási lehetőség is.

Korábbi tervek szerint, mint arról az InfoRádió is hírt adott, a villamos pályája nem szakadt volna meg, hanem az alsó rakparton repülősíneken kerülte volna ki az építkezést, de a BKV megváltoztatta a terveket.

A Városi és Elővárosi Közlekedésért Egyesület máig ezt tartja a jó megoldásnak a várhatóan dugókba szoruló villamospótló buszok helyett. Eddig a BKV azzal védekezett, hogy a buszok közlekedtetése jóval olcsóbb.

Újabban azzal érvel a közlekedési cég, hogy a Szabadság híd felújításához szükséges állványzat nem fért volna el a villamostól, és egy esetleges árvíz is megbéníthatná a villamosok közlekedését.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×