eur:
390.36
usd:
368.53
bux:
55356.93
2023. szeptember 26. kedd Jusztina, Pál

Fenyő-gyilkosság: Doszpot szerint kiderülhet, ki volt a megbízó

Akár kilenc év után is ki lehet húzni hasznos információkat a Fenyő-gyilkosság feltételezett elkövetőjéből - mondta az InfoRádióban Doszpot Péter, aki 1998-ban, a Budapesti Rendőr-főkapitányság gyilkossági csoportjának vezetőjeként helyszínelt a sajtómágnás meggyilkolásának helyszínén.

Máig nem tudni, hogy ki bérelte fel azt a bérgyilkost, aki 1998. február 11-én Budapesten, a Margit utcában megölte Fenyő János médiavállalkozót.

A hírek szerint Szerbiában elfogták azt a körözött férfit, aki a gyanú szerint meggyilkolta a férfit.

Doszpot Péter elképzelhetőnek tartja, hogy kiderül: ki volt a gyilkosság megrendelője, bár azt is lehet, hogy a bérgyilkos maga sem tudja, ki volt a megbízó.

A nyomozó emlékei szerint az elkövető a helyszínen több ruhadarabot is elhagyott, Doszpot Péter úgy emlékszik: egy sapka mellett egy kesztyűt is találtak.

Ezekből sikerült DNS-mintát venni, amelyek alapján száz százalékosan megállapítható, hogy az elkövetőt találták-e meg a nyomozók.

Elmondta azt is, hogy annak idején igen sok olyan embert "találtak" a rendőrök, aki valamilyen okból vitában állt Fenyő Jánossal.

Õ azonban a gyilkossági csoport vezetőjeként csak a helyszíni szemlében és az elsődleges adatgyűjtésben vett részt. Az ügyet később átvette egy százfős nyomozócsoport.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Trump lehetősége? Nyugalomba vonul a befolyásos és nőfaló médiacézár

Trump lehetősége? Nyugalomba vonul a befolyásos és nőfaló médiacézár

Egy korszak ér véget a média világában a világ egyik legbefolyásosabb médiacézárja, Rupert Murdoch távozásával, ami új ajtót nyithat meg Donald Trump előtt. A jobboldali beállítottságú, ausztrál származású Murdochot a baloldalon sokan mefisztói figurának tartották. A Fox News és a News Corporation tulajdonosaként ugyanis példátlan befolyása volt a fontosabb angol nyelvű országok politikájára.

Orbán Viktor: ha így marad, beavatkozunk az üzemanyagárakba

A miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kezdődött a parlamenti ősz. Szónoklatára az ellenzéki képviselők reagálnak, majd Orbán Viktort megilleti a viszonválasz joga. Tartson velünk az ősz első szócsatáján.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×