eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Üvegszemet kaphat Budapest

Teleszkópos üvegszemeket kaphat a Gellérthegy. A fővárosi és a központi tervtanács a napokban tárgyalt a Budapest Szeme nevű tervről, amely szerint a Citadella első és hátsó részén két, 25 méter magasra emelkedő UFO-szerű gömbben kapna helyet a főváros új kilátója. Eltér István, a Magyar Építészkamara elnöke az InfoRádiónak elmondta: a koncepciót továbbtervezésre alkalmasnak találta a neves építészekből álló grémium.

Elfogadta az építészkamara azt a tervet, amely szerint sikló épülne a Rudas Fürdőtől a Citadella lábáig, ehhez kapcsolódna a Budapest Szeme-projekt, egy kilátó a Citadella tetején - mondta az InfoRádiónak a Magyar Építészkamara elnöke.

Eltér István hozzátette: ez a szerkezet teleszkópszerűen kiemelkedne a Citadellából, amelyen egy UFO-szerű gömb mozogna fel és alá.

A terv két "szem" felépítését javasolta: az egyiket a Szabadság-szoborhoz közel, a másikat pedig a Citadella hátsó részén - közölte az építészkamara vezetője.

A fővárosi és a központi tervtanács továbbtervezésre alkalmasnak találta a koncepciót, de abban egyetértettek a tagok, hogy legfeljebb egy ilyen szerkezet épülhetne meg.

A grémium célja egyelőre az, hogy meghatározza a Citadella és a környék távlati funkcióját, sorsát, és eztán lehet majd különböző látványelemekkel kiegészíteni - mondta Eltér István.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Gázszámlapara - fontos határnapon vagyunk túl

Mindössze két nap volt májusban Budapesten, amely fűtési szempontból nem számított nyárnak, azaz azokra a napokra járt volna csak kedvezményes gáz a fogyasztóknak. Kiszámoltuk azt is, hogy nagyjából mennyi köbméter támogatott gáz jár még július 31-ig. A meleg tavasz ugyanis kicsit bekevart a 20 éves jelleggörbébe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×