eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Újraélesztés a 2-es metrón

A melegtől rosszul lett egy utas a 2-es metró Deák Ferenc téri állomásán és háromszor újra kellett éleszteni. A BKV forgalmi igazgatója elmondta, hogy ilyen esetekben az utasoknak le kell szállni, és a szerelvény kiáll a forgalomból a sérülttel. Egy kánikulai napon átlagban három utas lesz rosszul a BKV járatain.

Valószínűleg a meleg miatt lett rosszul egy utas a 2-es metró Deák Ferenc téri állomásán kedd délelőtt, emiatt tíz percig állt a vonatforgalom - mondta az InfoRádiónak a BKV forgalmi igazgatója.

A beteget a kiérkező mentőknek többször is újra kellett éleszteni, ezért sem vitték őt azonnal a felszínre - közölte Antal Mihály.

Az utasoknak ilyenkor - mint ebben az esetben is - el kell hagyniuk a metró- vagy villamoskocsikat - tette hozzá a BKV munkatársa.

Feltétel a klímaberendezés

Egy-egy meleg nyári napon általában hárman lesznek rosszul tömegközlekedési eszközökön, a járművekbe azonban pénzhiány miatt nem tud klímaberendezéseket szereltetni a BKV, a régi buszokba pedig már nem is érné meg - mondta Antal Mihály.

Az új járművek beszerzésénél már feltétel, hogy azokban legyen klímaberendezés - közölte a közlekedési vállalat forgalmi igazgatója.

Az InfoRádió megtudta, hogy az utast sikerült újraéleszteni, és jobban lett.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×