eur:
394.56
usd:
356.02
bux:
73003.59
2024. szeptember 13. péntek Kornél

Egy hónapos nyári szünet az államigazgatásban?

Jövő héten döntenek arról a honatyák, hogy legyen-e vagy sem egyhónapos nyári szünet az államigazgatási szerveknél. Ennek célja az, hogy átláthatóbbak és kiszámíthatóbbak legyen a hivatalok nyitva tartása a szabadságok alatt.

Idén valószínűleg még nem lesz egyhónapos hivatali szünet. A parlament a jövő héten szavaz erről, a köztisztviselői törvény módosítása keretében. Július végén hatályba is léphet az új jogszabály.

Az InfoRádió a kormányszóvivőtől megtudta: az igazgatási szünet lehetőség lesz, nem pedig kötelezettség.

A részletes szabályokat a kormány később, az érintett szervezetekkel való egyeztetés után dolgozza ki- tette hozzá Daróczi Dávid.

A kormány tehát most azt tervezi, hogy meghatározza az államigazgatási szervek szabadságolási rendjét, ami azonban nem jelenti azt, hogy megszűnne a munka a hivatalokban.

Ez nem jelent tehát teljes leállást, hiszen minden osztályon biztosítani kell az ügyeletet, és az ügyfelekkel foglalkozó osztályokon továbbra is dolgozni kell, magyarán: emiatt az állampolgárokat hátrány nem érheti - mondta Daróczi Dávid.

A változás nem érintené az önkormányzatokat, így azok saját hatáskörben dönthetnének a szabadságolásokról.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Takács Péter: külön gyermekügyeleti központok lesznek Budapesten

Takács Péter: külön gyermekügyeleti központok lesznek Budapesten

Október elsejével indul az új ügyeleti ellátás Budapesten. A főváros az utolsó helyszín, így ezzel már az egész országban az Országos Mentőszolgálat által koordinált egységes alapellátási ügyeleti rendszer működik majd. Budapesten külön lesz a gyermek és a felnőtt ügyelet, a főváros és a kerületek javaslatára pedig lesz két nappali ellátóhely is, ahol a lakcímkártyával nem rendelkezők kaphatnak háziorvosi ellátást.

Az ítéletidő már lecsapott Németországra és Ausztriára, és ez még csak a kezdet

Szinte egyik pillanatról a másikra köszöntött be az ítéletidő Németországban és Ausztriában is. A meteorológusok mindkét országban aggódnak az elkövetkező napok időjárása miatt. Az illetékes hatóságok felkészültek az eddigi és a lehetséges károk elhárítására, a lakosságot szinte szüntelen figyelmeztetik az időjárás várható alakulására.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×